Başbakan Binali Yıldırım, Rusya ziyaretinde gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Suriyeli muhalifler ve Rusya arasında Türkiye’nin arabuluculuk yaptığını ifade eden Binali Yıldırım, AB'ye üyelik başvurusunu geri çekmeyi planlamadığını söyledi.

Moskova ziyaretine devam eden Yıldırım, Sputnik ve RİA Novosti'ye açıklamalarda bulundu.

Yıldırım’ın açıklamaları şöyle:
 
Suriyeli muhalifler ve Rusya arasında arabuluculuk yaptıklarını ifade eden Yıldırım, “Elbette bu yönde (Suriyeli muhalifler ve Rusya arasında arabuluculuk yapma konusunda) çalışmalar yapılıyor. Burada krizin aşılması için bir çözüm bulunmasına odaklanmak gerekiyor. Türkiye bunun için çok ciddi katkılar sundu ve Suriye'de dökülen kanın durması için gelecekte de bunu yapmaya devam etmeyi planlıyor."
 
Türkiye’nin AB’ye üyelik başvurusunu geri çekmeyeceğini belirten Yıldırım, "AB'ye üyelik başvurumuzun geri çekilmesi yönünde bir karar alınmadı. AB'nin, bizim için değil ama kendi geleceği için, attığı adımlar üzerinde iyice düşünmesi gerekiyor. Zira Avrupa'nın geleceği ve güvenliği, Türkiye olmadan mümkün değil" ifadelerini kullandı.
 
Yıldırım, "Bu nedenle herhangi bir karar alırlarken, bu kararlarının ne gibi sonuçlara yol açacağını çok iyi düşünmeliler" diye ekledi.