BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) İstanbul İl Örgütü’nün 2. Olağan Kongresi öncesi gazetecilerin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Roboskili aileler ile yaptığı görüşmeyle ilgili sorularını yanıtladı.

Demirtaş, "Roboskili aileler uzun süredir Başbakan ile görüşmek istiyorlardı. Bunun için birkaç kez Ankara'ya da geldiler. Fakat görüşme gerçekleşmemişti. Sayın Başbakan'ın Şırnak'a gelişi vesilesiyle bu görüşmenin gerçekleşebileceği iletilince biz de yardımcı olduk. Roboskili aileler katliam gerçekleştiğinde siyasi mevkide 1. derecede sorumlu makamda olan başbakan ile yüz yüze görüşüp taleplerini ve beklentilerini ilettiler” dedi.

'KİM VERDİ BİLİYOR DEMEKTİR'

Demirtaş, “Görüşmenin gerçekleşmiş olmasından dolayı aileler memnunlar. Görüşmenin iyi geçtiğini ifade ediyorlar. Ama şimdi artık sayın Başbakan’ın ve hükümetin Roboski katliamının aydınlatılması, sorumluların ortaya çıkarılması, özür dilenmesi ve gereğinin yapılması konusunda somut bir adım atmak durumundadır. Aileler bu beklenti içerisinde doğal olarak. O emri kimin verdiğini adil bir yargılama belirler. Kendisi öyle diyorsa yargının önünü açsınlar. Vur emrini kimin verdiğini biliyor demektir" diye belirtti.