Iğdır'daki açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , "Bölücü terör örgütüyle iktidarımızın müzakeresi, görüşmesi diye bir şey söz konusu olamaz. Bölücü terör örgütüyle bizim ancak mücadelemiz söz konusudur. Silahları bıraktıkları ana kadar bu mücadele devam edecektir ve kimse burada bizden başka bir şey beklemesin. Söylenenlerin hiçbirine de aldırmıyoruz, aldırmayacağız. Kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz, bundan sonra da bu böyle devam edecek. Biz parlamento çatısı altındaki temsilcileriyle müzakere ederiz ama terör örgütü mensuplarıyla asla kimse bizden böyle bir şey beklemesin" dedi.

 

Başbakan Erdoğan’ın Leyla Zana ile görüşmesi sonrası bazı kesimlerde Oslo görüşmelerinin yeniden başlayacağı beklentisi dile getirilmişti. Ancak Erdoğan görüşmeden bir gün sonra partisinin Kayseri il kongresinde şunları söylemişti:

 

“Kayseri terörle mücadelede en çok şehit veren illerimizden biri. Kayseri huzurun, kardeşliğin, dayanışmanın, paylaşmanın uzlaşmanın şehri. Terör örgütü Kayseri'yi hedef alarak bu ülkede kardeşliği hedef aldığını bir kez daha gösterdi. İki gün önce Erzurum'da da söyledim. Son saldırılar örgütün nasıl bir ihanet içinde olduğunu gösteriyor.

 

Şunu herkes bilsin. Türk kardeşlerim, Kürt kardeşlerim şu nokta üzerinde hassasiyetle dursun. Terör örgütü Türkiye'nin büyümesinden kalkınmasından güçlenmesinden rahatsız olan çevrelerin elindeki bir maşa, taşerondur. Terör örgütü herhangi bir hak ve talep peşinde koşmuyor, Türkiye'nin birliğini kardeşliğini hedef alıyor. Herkes artık şunu görmeli. Bu örgütün milli değerleri, manevi değerleri, dini değerleri yok. Bu örgüt Zerdüşt'tür. Elimizde belgeler var ve bunlar benim müslüman saf kürt kardeşlerimi de aldatmaya çalışıyorlar, kandırmaya çalışıyorlar.

 

Bu örgütün bizim değerlerimizle en ufak barışık bir yanı yoktur. Ahmedi Hani ile, Selahaddin-i Eyyubi ile Feqiya Teyran ile onların mirası ile savaşan, onların hatırasını kana bulayan bir örgüttür. Bu örgütün gölgesinde vesayetinde siyaset yapan parti de bu örgütün gerçek niyetini görmeli ve arasına mesafe koymalıdır. Bu parti içinde yanlışları görenler, terörle çözüme varılamayacağını görenler artık cesaretle çıkıp doğruları söylüyorlar.

 

Terörizmin asla ve asla kazanamayacağı bu kirli süreçten halkın çıkıp hakkı istemelerini istiyoruz. Allah'ın izniyle Türkiye'de kardeşlik kazanacak. Bütün senaryoları boşa çıkartıyoruz, çıkartacağız. Karanlık planları alt üst edeceğiz. Hep birlikte el ele gönül gönüle 2023 hedeflerimize kararlılıkla yürüyeceğiz.”