Binali Yıldırım, Irak ve Suriye’deki operasyonlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yıldırım, “Kimin ne dediğinin önemi yok. Biz sınırlarımızın güvenliğini sağlamak için bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Kimsenin toprağında gözümüz yok. Kendi güvenliğimiz her şeyden önce gelir.” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, AKP'nin Afyon kampı öncesi gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, şunları söyledi:

MUSUL OPERASYONU

"Terör örgütlerini bertaraf etmeye yöneliktir. Ülkemizin sınır güvenliğini sağlamaya yöneliktir. DEAŞ başta olmak üzere, PKK/PYD biz bunları terör örgütü kabul ediyoruz. Kimin ne dediğinin önemi yok. Biz sınırlarımızın güvenliğini sağlamak için bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Kimsenin toprağında gözümüz yok. Kendi güvenliğimiz her şeyden önce gelir. Bütün bu operasyonlar yapılırken, koalisyon güçleriyle çalışılıyor, bilgi alışverişi yapılıyor; endişe edilecek bir şey yok."

'SURİYE VE IRAK'IN GELECEĞİ TÜRKİYE'Yİ YAKINDAN İLGİLENDİRİR'

"Biz Musul'da ve Irak'ta olan işlerden, Türkiye her yönüyle bilgilidir. Çünkü Irak'la bizim 350 kilometre sınırımız var, bölücü terör örgütü burada başımızı ağrıtıyor. Sivilllerimizi öldürüyor, askerlerimiz, korucularımız şehit oluyor. Irak’ın, burada barınan bu terör örgütlerini zapturapt altına alması lazım. Bunu yapamadığı takdirde, bizim de her türlü tedbiri alma hakkımız var. Yaptığımız bundan ibaret. Suriye ve Irak'ın geleceği en yakından Türkiye'yi ilgilendirir. Türkiye'nin buralarla ilgilenmesi gayet doğaldır. Bunun aksini söylemek normal olmayan bir şeydir."

'BAŞKANLIK SİSTEMİ

"İstişare toplantısında partimizin artık geleneksel bir toplantısını yapıyoruz. İstişare toplantısında her şeyi konuşacağız. Terörle mücadeleyi, ekonomiyi, gelecekte yapılacak hizmetleri, reformları, anayasa değişikliğini de konuşacağız. Bizim üzerinde çalıştığımız model, başkanlık modelidir. Referandumla birlikte cumhurbaşkanı artık halk tarafından seçiliyor. Bu durumun anayasaya uygun hale getirilmesi, Türkiye'nin en önemli meselelerinden biridir. MHP Genel Başkanı'nın bu konuyu gündeme getirmesi olumlu bir adımdır. Kendisine teşekkür ediyoruz, geçmişte de çok duyarlı davrandı. Kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayıp, çalışmalarımızı kısa sürede Meclis'e sunacağız. Meclis'ten geçmesi halinde millete soracağız."