Kimin başbakan olacağı tartışmasında sona geliniyor. 27 Ağustos’ta yapılacak olan kongrede Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tek aday olacak, böylece daha önce AKP sözcülerinin, genel başkan ile başbakanın aynı kişi olacağını açıklaması nedeniyle, Davutoğlu’nun başbakanlığına kesin gözüyle bakılıyor.

Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından kimin başbakan olacağı tartışmasında düğüm çözülüyor.

Yeni Şafak gazetesine göre Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu,  27 Ağustos’taki Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kurultayı’nda tek aday olacak.

Böylece, Davutoğlu’nun başbakan olacağı yönündeki tahminler de güç kazanıyor.

AKP sözcüleri genel başkan ile başbakanın aynı kişi olacağını da çeşitli vesilelerle vurguluyor.

Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan da yeni kabineyi oluşturmak için kampa girdi.

Ankara’da parti içi istişareleri tamamlayan Erdoğan, hafta içi yeni kadroları partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısında değerlendirecek.

Cumhurbaşkanı olarak yemin ettikten sonraki ilk işi de yeni kabineyi onaylamak olacak.

Yeni cumhurbaşkanının göreve başlayacağı 28 Ağustos’tan bir gün önce AKP, genel başkan ve başbakanı seçmek için olağanüstü kongresini yapacak.

Erdoğan’ın genel başkan olarak son kez katılacağı kongrenin tek gündem maddesi genel başkan seçimi olacak. Davutoğlu’nun bu kongrede genel başkan seçilmesi bekleniyor.

Erdoğan’ın başdanışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan’dan da genel başkanlık ve başbakanlık yapacak isim konusunda ipuçları geldi.

Akdoğan Akşam gazetesine verdiği röportajda, yeni seçilecek ismin kalıcı olacağını ve partiyi 2015 seçimlerine taşıyacağını söyledi.

Böylece seçilecek ismin geçici olacağı ve Abdullah Gül’ün 10 ay sonra görevi devralacağı yönündeki yorumlara da yanıt vermiş oldu.

Yeni kabineye dair bir iddia da Milliyet gazetesinden.

Gazeteye göre başbakan olması durumunda Ahmet Davutoğlu’nun halefi olarak belirleyeceği isim Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan. Ekonomiden sorumlu bakan olarak da Numan Kurtulmuş’un adı geçiyor