Başbakan Binali Yıldırım, " Türkiye'de istikrarın sürmesi lazım. İstikrar sürecek, Türkiye büyümeye devam edecek. Nasıl olacak? Başkanlıkla olacak. İstikrarı kalıcı hale getirmenin yolu başkanlıktan geçiyor" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Çamlıca Bağlantı Yolu'nda düzenlenen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, BDDK ve SPK hizmet binalarının temel atma törenine katıldı.

Muhalefete çağrıda bulunan Başbakan Yıldırım, "Millete hepinizin sözü var. Bizim de CHP'nin de, MHP'nin de sözü var. Yeni anayasayı yapacağız. Türkiye’de kalıcı hale getireceğiz. İstikrarı kalıcı hale getirmenin yolu başkanlıktan geçiyor" ifadelerini kullandı.

İstikrarı kalıcı olması için başkanlık sisteminin gerekli olduğunu savunan Yıldırım’ın açıklamaları şöyle:

İstikrarı kalıcı hale getirmek, zayıf iktidarlardan ülkeyi kurtarmak ve sürekli kalkınma, sürekli büyüme, milli birlik ve kardeşliği kuvvetlendirmek için başkanlık sistemine ihtiyaç var. Biz diğer siyasi partilere diyoruz ki, gelin mecliste bu Anayasa'yı geçirelim.

Kararı millete bırakalım. Millet ne diyorsa o. Biz başkanlık diyoruz. Gençler, sonuçta başkanlık Türkiye için gereklidir diyoruz. Başkanlıkta güçlü siyasi irade var. Başkanlıkta tek başına istikrar var.

Başkanlıkta Türkiye'nin birliği beraberliği, kardeşliği var. Eğer siz, başkanlık değil de başka bir modeli öneriyorsanız, gelin ikisini de soralım millete. Milletin verdiği kararın başımızın gözümüzün üzerinde yeri var.