Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin Başika'daki varlığı üzerinden Irak'la ilişkilerin gerilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, “Irak ile ne fiziki ne gönül bağı olan, olmayan bir çok ülkenin orada uzmanı var, askeri var, bu mücadeleyi insanlık adına sürdürüyor. Dolayısıyla Bağdat'ın bu ve buna benzer açıklamalarını fevkalade tehlikeli ve kışkırtıcı buluyorum.” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım Ankara'da cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

ERKEN SEÇİM İDDİALARI

Her söylenene inanmayalım. AK Parti'de toplantı her zaman olur. AK Parti iktidar partisi. Ankara milletvekillerimizle sohbet ettik. Ankara'nın sorunlarını görüştük, Ankara'ya yönelik yapacağımız yeni hizmetleri konuştuk.

IRAK İLE BAŞİKA KRİZİ

(Irak Başbakanı İbadi'nin 'Türk askeri kendini piknikte sanmasın' sözlerinin hatırlatılması üzerine) Piknikte olduğunu kim söylüyor? Asker piknik yapar mı? Asker görev yapar, bizim askerimiz orada görev yapıyor. Dünyanın başının belası DEAŞ ile mücadele yapıyor.

Bu mücadeleyi Suriye'de, Irak'ta yapan sadece biz değiliz. Bütün ülkeler yapıyor. BM yapıyor, koalisyon güçleri yapıyor. Amerika, Rusya, bütün 60 küsur ülkeden orada mücadele eden var.

Irak ile ne fiziki ne gönül bağı olan, olmayan bir çok ülkenin orada uzmanı var, askeri var, bu mücadeleyi insanlık adına sürdürüyor. Dolayısıyla Bağdat'ın bu ve buna benzer açıklamalarını fevkalade tehlikeli ve kışkırtıcı buluyorum.

Bugün gitmiş değil askerimiz. Uzun zamandır orada ve orada da çok anlamlı çalışmalar yapıyor. Bölgenin huzur bulması için sorumluluk taşıyoruz. Bağdat hükümeti buna takılacağına terör örgütüne karşı bir şey yapsın.

MİNİ ANAYASA PAKETİ

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile görüşme yapacağız. TAM GÜN EĞİTİM Tepkiler genelde normal. Önümüzde 3 yıl var, derslikler yapılacak.

ÖĞRETMENLERE MÜLAKAT

Böyle şeyler söylenebilir ama bunların hakikat olup olmadığı konusunda şüpheler mevcuttur. Mülakatlar konusunda hassasiyetimiz iki noktada toplanıyor: FETÖ ve bölücü terör örgütü. Onun dışında vatanına, milletine sadık, yurdunu seven bütün öğretmenler için kapımız açık.

KHK KOMİSYONU

Muhalefet partilerinin genel başkanları ile yaptığımız konuşmada 'OHAL'de çıkarılan bütün KHK'ları geciktirmeden Meclis'e göndereceğiz ve görüşülmesini sağlayacağız' dedik, bunu yaptık. 'Bunlarla ilgili kafanıza takılan, düzeltilmesinde yarar gördüğünüz hususlar varsa bunları da dikkate alırız' dedik. Bu sözümüzün arkasındayız.

MAĞDURİYET" ELEŞTİRİLERİ

Şimdi ne yazık ki ana muhalefet partisi başkanı 15 Temmuz'u bıraktı, sanki 15 Temmuz olmamış, millet mağdur olmamış, şehitler olmamış, gazilerimiz yaralanmamış, bedel ödememiş, bir mağdur edebiyatıdır gidiyor. Bırak kardeşim Milletin mağduriyeti mi önemli, yoksa darbecilerin mağduriyeti mi önemli? Bir şeye karar vermeniz lazım. Hiç kimse çağın vebası bu terör örgütünün yaptıklarını sulandırmaya kalkmasın. Bunlar sadece Türkiye'nin değil dünyanın başına beladır. Bunlara öyle veya böyle destek anlamına gelecek her türlü faaliyet, her türlü açıklama bu millete zulümdür, bu millete yapılacak en büyük haksızlıktır.

(Kaynak: Habertürk)