Kazakistan ziyareti dönüşü basın toplantısı yapan Erdoğan, Uludere tartışmalarına değindi. Erdoğan, "Bu konuda söyleyeceğimizi söyledik, bir daha farklı bir açıklamamız olmayacak" dedi.

 

Başbakan Erdoğan Kazakistan ziyareti dönüşü bir basın toplantısı düzenledi.

 

Erdoğan'a İdris Naim Şahin'in Uludere olayıyla ilgili NTV'ye yaptığı açıklamalar soruldu.

 

Konunun istismar edildiğini söyleyen Erdoğan, söylenecekleri önceden söylediklerini ve konuyla ilgili bir daha farklı bir açıklama yapmayacaklarını dile getirdi.

 

Erdoğan şunları kaydetti:

 

"Ben başından beri bir şey söyledim. AK Parti'nin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Yaptığı açıklamaları da arkadaşlarıyla değerlendirerek yapar.

 

Ve bu konuyla ilgili olarak da biz açıklamamızı yaptık. Burada bir hatanın olmuş olabileceğini başında söyledik. Ama bu bölgenin bir terör bölgesi olduğunu da söyledik. Fakat kimse de kaçakçılığı meşru gösterme gayreti içine giremez.

 

Bu konularla ilgili olarak da bizler yasaların belirlediği tazminatın çok çok ötesine geçmek suretiyle açılan hesaplara yatırdık. Başbakan yardımcım aileleri yerinde ziyaret etti, eşlerimiz aynı şekilde ziyaretleri yaptılar.

 

Eğer insani ise biz insanı görevlerimizi yaptık. Ancak terör örgütü ve uzantıları bizden başka beyanlar bekliyorlarsa kusura bakmasınlar.

 

Bu işin idari ve adli incelemeleri devam ediyor. Bunun dışında yapabileceğimiz bir şey yok süreci takip ediyoruz. Kimsenin de dümen suyunda değiliz adaletin tecellisini beklemek bizim görevimizdir.

 

O özrün, atılan adımlarla yerine geldiği de çok açık ortadadır. Bu konuda başka bir şey söylemeyeceğim.

 

Bu konuyu devamlı gündemde tutmaya çalışan terör örgütü ve uzantılardır. Burada samimiyetin olmadığı meydandadır. Olayı istismara dönüştürme gayreti içerisinde olanlar var. Medya da dahil bu konuyu kimse istismar etmesin, bizim söyleyeceğimiz budur. Bundan böyle grubumdan farklı bir açıklama gelmeyecek."