Başbakan Binali Yıldırım, Bangladeş ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

Asgari ücrete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, “Asgari ücret yeni seneye girmeden önce işçi, iş veren ve bakanlık arasında yapılan görüşmelerle belirleniyor. Türk- İş teklifini sundu, DİSK de teklifini sunacak, taraflar bir araya gelecek ve en uygun şekilde ne gerekiyorsa bu rakam üzerinde mutabakata varılacak. Hükümetimiz yıllardan beri çalışanımızı asla enflasyonun altında bir ücret vermemiştir, mağdur olmaması için her türlü tedbiri almıştır” dedi.

Yıldırım’ın konuşmasının satır başları:

BANGLADEŞ ZİYARETİ

Bugün bir heyetle birlikte 7 yıl sonra Bangladeş'e Başbakan seviyesinde ziyaret düzenlemekten onur duyuyorum.  Ziyaretim Türk ve Bangladeş halkları arasındaki dostluk bağlarının güçlendirilmesi ve bölgesel meselelerle ilgili görüş alışverişine vesile olacak.

Rohingya Müslümanları ile bir araya geleceğiz. Bangladeş halkı bizim kardeşimizdir, kötü gün dostumuzdur. Kurtuluş Savaşı'nda bize verdikleri destek hala Türk milletinin hafızasındadır. Dostluk bağlarımızı bugüne kadar devam ettirdik. Bangladeş genç nüfusu, dinamik yapısı ile dünyanın önde gelen üretim merkezlerinden biri haline gelmiştir.

2017 yılında Asya Pafisik bölgesinin en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri Bangladeş. Biz de bu konuda işbirliğimizi geliştirmek için zemin bulacağız.

Bu ziyaret esnasında Bangladeş'le bazı anlaşmalar da imzalamış olacağız. İkilli ilişkilerimiz daha da güçlenecek.

UYUM YASALARI

Uyum yasalarıyla ilgili çalışmaların hazırlık düzeyinde devam ediyor. Biz hükümet olarak bu hazırlıkları sürdürüyoruz. Bütçe görüşmelerinden sonra zannediyorum Uyum yasalarıyla ilgili çalışmalar hız kazanacaktır. Bu çalışmaların bir kısmının 2018 Mart'ından önce yasalaşma ihtiyacı var. Öncelikle bunları dikkate alarak diğer partilerin görüş ve düşünceleri önemli. Onlara da dikkat edeceğiz.

ASGARİ ÜCRET

Asgari ücret yeni seneye girmeden önce işçi, iş veren ve bakanlık arasında yapılan görüşmelerle belirleniyor. Türk- İş teklifini sundu, DİSK de teklifini sunacak, taraflar bir araya gelecek ve en uygun şekilde ne gerekiyorsa bu rakam üzerinde mutabakata varılacak. Hükümetimiz yıllardan beri çalışanımızı asla enflasyonun altında bir ücret vermemiştir, mağdur olmaması için her türlü tedbiri almıştır.

TAŞERON İŞÇİLER

Taşeronların devlette daimi kadroya alınmasıyla ilgili çalışmalar tamamlanmak üzere. Dolayısıyla birkaç gün sonra mesele net olarak ortaya çıkacak. Şu anda söylenenlere itibar etmeyin.

Kaynak: CNN Türk