Başbakan Binali Yıldırım, Iğdır’da düzenlediği referandum mitinginde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hükümet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sık sık dile getirilen ‘hayır oyu verecekler teröristtir’ açıklamalarına değinen Yıldırım, “Hayır’ diyene tabii ki saygımız var. ‘Hayır’ diyenler terörist değildir. Ama teröristlerin, Türkiye düşmanlarının 'Hayır' dediğini görelim, ona göre kararımızı verelim" dedi.

Yıldırım’ın konuşmasından öne çıkan satır başları şu şekilde:

Şu anda içeride, dışarıda bu anayasa değişikliğine karşı çıkıyorlar. ‘Hayır’ diye kampanya yapıyorlar. FETÖ, PKK ile ‘Hayır’  için çalışıyor. FETÖ'nün dümen suyuna girmiş bazı siyasetçiler de milliyetçi görünümüne girip terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürüyor.

Dost bildiğimiz Avrupa, sandıktan ‘Hayır’ çıkması için kampanya yapıyor. Bölücü örgüt, paçavralarıyla Avrupa sokaklarında rahat rahat gezerken, mitingler yapılırken, Kandil'e canlı bağlantılarla bağlanılırken, Avrupa'da evet kampanyası yapmak kısıtlanıyor. Memleket sevdalılarıyla buluşmamıza engeller konuluyor. İfade özgürlüğü, Avrupa değerleri… Nerede Avrupa değerleri, Avrupalılarınki iki yüzlülüktür. Teröristlere kapılarını sonuna kadar açan ama bakanlarımıza, milletvekillerimize, ‘Evet’ diyecek vatandaşlarımıza her türlü kısıtlamayı getiren Avrupa'nın gerçek yüzünü gör Ey Iğdırlı. Rotterdam oradaysa Iğdır burada.

Bu terör örgütlerinin ne yapmaya çalıştıklarını görün. Bu terör örgütlerinin, Türkiye düşmanlarının nasıl bir araya geldiğini görün. ‘Hayır’ diyene tabii ki saygımız var. ‘Hayır’ da, ‘evet’ de başımızın, gözümüzün üstündedir. ‘Hayır’ diyenler terörist değildir. Ama teröristlerin, Türkiye düşmanlarının 'Hayır' dediğini görelim, ona göre kararımızı verelim. Benim dediğim budur.

FETÖ'nün oyuncağı olmuş bazı siyasi hizipler, milliyetçi kardeşlerimizin asla temsilcisi değildir. Ülkücü kardeşlerimiz için vatanın birliği, beraberliği her türlü mücadeleyi verir. 16 Nisan, sevgili kardeşlerim, bir seçim değildir. 16 Nisan'da partiler yok. Seçime girmiyoruz.

İster AKP'li, ister CHP'li, ister MHP'li, ister geçmiş dönemlerde HDP'ye oy vermiş olun. 16 Nisan'da bir partiye oy vermiyoruz. Türkiye'nin ay yıldızlı bayrağına oy veriyoruz. Dolayısıyla ortada Türkiye sevdası var. 16 Nisan'da ‘Evet’ diyerek terör örgütlerinin sonuna getirmeye hazır mısın Iğdır? 16 Nisan'da ‘Evet’ diyerek büyük Türkiye'nin kapısını aralamaya var mısınız? Türkiye inşallah 16 Nisan'da terör örgütlerine cevabı en güzel cevabı verecektir. Iğdır, inşallah Avrupa başkentlerine cevabı en güzel cevabı verecektir.