Fethullah Gülen, en son bir konuda bazen geri adımın, ileriye doğru 10 adım atmak gibi olduğunu söylemişti. Ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İlim Yayma Vakfı'nın 40. yılı dolayısıyla düzenlenen programda ilk kez doğrudan Fethullah Gülen'i hedef aldı.

Başörtüsünün uzun yıllar yasaklandığını söyleyen Erdoğan "kızlarımız büyük zulümler gördü. Kim verecek bunların hesabın... O dönemlerde başörtüsü füruattır diyenler oldu" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasında bahsettiği "başörtüsü füruattır" sözleri Fethullah Gülen'e aitti. Gülen'in bu sözleri İslami camiada çok büyük tartışma konusu olmuştu. Gülen’in sözlerini takip edenler “başörtüsüne özgürlük” eylemlerine katılmamış, bu eylemleri provakasyon olarak nitelemiş, okullara başörtüsüz girip çıkışta başörtüsü takarak, ya da başörtülerini çıkarıp peruk takarak girmeye başlamıştı.

Erdoğan'ın Cemaat'e yönelik başka bir göndermesi de "Sizi biz okuttuk neferimiz olacaksınız demediler" sözleriyle imam hatip neslinden bahsederken oldu.

"RAHATI GÖRENLER FARKLI DURUMA BÜRÜNDÜ"

28 Şubat yıllarını hatırlatan Erdoğan, "Ben İmam Hatip mezunu olarak istediğim üniversiteye gidemedim. Çünkü bize yasaktı. Artık o döneme geldik. Ama bu iş onları rahatsız etti. Bunu da başardılar. Sabır sabır derken bir 28 Şubat oldu. O ara bu ülkeye çok şeyler kaybettirdi. Bunun farkında olanlar var olmayanlar var. Bir nesil katledildi. Bunu yapanlar bu vebalin altından kalkamaz. 28 Şubat bu ülkeye çok şeyler kaybettirdi.

Temenni ederim ki bunu da anlarız. Bazıları da nedense rahatı görünce farklı bir duruma büründüler. Biz böyle olsun istemezdik. Ama bu da oldu maalesef. Temenni ederim ki bunu da anlarız. Ama bizim birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.