AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Gençlik Kolları Büyük Kongresi'ne katıldı.

 

Başbakan Erdoğan, Şehir Tiyatroları yönetmeliğiyle ilgili tiyatro sanatçılarına sert cevap verdi. Erdoğan 'Soruyorum siz kimsiniz? Sanat sizin tekelinizde mi?' dedi.

 

Başbakan Erdoğan ayrıca Şehir Tiyatroları'nın özelleştirilmesini teklif edeceklerini açıkladı.

 

İşte Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları:

 

“GEREKTİĞİNDE GAZİ MUSTAFA KEMAL'İN AHVALİ OLDUĞUNUZU GÖSTERMEKTEN ÇEKİNMEZSİNİZ”

Sizler Cumhuriyetin umudu, aydınlık yarınlarısınız. Sizler Fatih Sultan Mehmet'in, Yavuz Sultan Selim'in, Kanuni Sultan Süleyman'ın yol arkadaşısınız. Siz gerektiğinde şefkatin dilini konuşursunuz, ama siz gerektiğinde Gazi Mustafa Kemal'in olduğu gibi Çanakkale Şehitleri'nin ahvali olduğunuzu göstermekten çekinmezsiniz.

 

“KİMSE BİZE 19 MAYIS DERSİ VERMEYE KALKMASIN”

İşte bu gençlik 23 Nisan 1920, 29 Ekim, 19 Mayıs, Kurtuluş Savaşı ruhunu çok ama çok iyi bilen bir gençliktir. Hiç kimse bize 23 Nisan, 19 Mayıs, 29 Ekim dersi vermeye kalkmasın. Tem dersine bu dersleri öğrenmek isteyen varsa buyursun bu gençlikten öğrensin.

 

"KİMSE BİZE PARMAĞINI SALLAMASIN"

Kimse mürebbiye gibi bize parmağını sallamasın. Türkiye'nin tapusu belli kesimlerin elinde değil, 75 milyonun elindedir, yüreğindedir. Biz gençleri sıkıcı törenlerle değil, 19 Mayıs'ın ruhuna uygun törenlerle kutlama taraftarıyız. Kendilerini 19 Mayıs'ın yegane sahibi görenlere istismar fırsatı tanımayacağız.

 

Ben dindar bir nesil yetiştirmek istediğimizi ifade ettim. Benim bu ifadelerimi aziz milletim çok iyi anladı ama statüko anlamak istemedi. Biz bu ülkede çok büyük çileler çektik. Biz milli manevi değerlerine bağlı bir dindar nesilden bahsediyoruz.

 

“DİNDAR NESİL DİYORUZ”

Elitler kusura bakmasınlar biz artık bu ülkede varız. Biz bu ülkenin öz çocukları öz evlatlarıyız. Biz bunun için dindar nesil diyoruz. Biz dindarların aşağılanmadığı bir ülke için dindar nesil diyoruz. Gençlerin kültür emperyalizminin yönlendirmesine maruz kalmadan özgür tercih yapabilmesi için dindar nesil diyoruz. Formatlamaya itiraz ediyoruz. 30 Mart eğitimde baskının ideolojinin sona erdiği gündür. 30 Mart bu milletin çocuklarına yapılan zulmün son bulduğu gündür.

 

TİYATROCULARA SERT CEVAP

İstanbul'da şehir tiyatroları meselesinde o despot anlayış, o kibirli tavır tekrar kendini gösterdi. O zavallılara acıyorum. Soruyorum siz kimsiniz? Bu ülkede sanat sizin tekelinizde mi? Geçti o günler. Artık despot aydın tavrıyla parmağınızı sallayarak bu milleti aşağılama dönemi geride kaldı.

 

Gelişmiş ülkelerin hemen hemen tamamında devlet eliyle tiyatroculuk olmaz. Ben Kadir Bey'i tebrik ediyorum ve aynı şeyi şu anda Bakanlar Kurulu'na getireceğim. Özel bir yönetim değil, tiyatroları özelleştirmeye götürüyorum.

 

Tiyatroları özelleştirmek suretiyle buyurun tiyatrolarınızı istediğiniz gibi oynayın. Destek gerekirse biz de istediğimiz oyunlara sponsor oluruz. Buyurun işte özgürlük.

 

YÖNETİME VERİP VERİŞTİRMEK OLMAZ

Ama kusura bakma geleceksin hem belediyeden maaşını alacaksın ondan sonra da yönetime istediğin gibi verip veriştireceksin. Olmaz öyle şey.

 

TUTUKLU MİLLETVEKİLLERİ SORUNU

Tutuklu vekiller meselesi Ak Parti'nin değil tamamen bu partilerin eseridir. Milli iradeye saygısızlık yapan bizzat CHP, MHP ve BDP'nin kendileri olmuştur.

 

Meclis Başkanı bir çalışma yapıyor. Biz partimizde bu konuyu konuşup değerlendiririz. Ama sonucunu bildikleri halde muhalefet partilerinin sorumluluğu Ak Parti'nin üzerine yıkma çabalarına asla izin vermeyeceğiz. (internethaber)