Dün Şirince’deki evlerin yıkımının durdurulması için İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile görüşen ve olumlu sonuç alan Ufuk Uras, bazı konularda görüş alışverişinde bulunmak için Başbakan Erdoğan’la da mecliste randevulaşmıştı

BARIŞÇIL BİR SİYASAL İKLİM TESİS EDİLMELİ

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Ufuk Uras'ı kabul etti.

Başbakanlık Resmi Konut'unda gerçekleşen ve yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından Ufuk Uras, çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Uras, Başbakan Erdoğan ile seçim sürecinde demokratik, barışçıl bir siyasi iklimin nasıl tesis edileceği yönünde görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

SOMUT ADIMLAR BEKLİYORUZ

Ufuk Uras, "Verimli, faydalı bir görüşme oldu. Umarım önümüzdeki süreçte somut adımlar atılır. Memleketteki gerginlikler, gerginleşen siyaset daha aklıselimde, ortak paydalarda yan yana gelmeyi sağlar. Bu konuda, Kürt sorunu dahil olmak üzere Türkiye'nin temel meseleleri konusundaki görüşlerimizi ifade ettik. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk" diye konuştu.

Uras, basın mensuplarının "Muhalefetin söylemlerine ilişkin Başbakan'ın bir değerlendirmesi oldu mu?" yönündeki sorusuna ise, "Muhalefet kısmına girmedik. Türkiye'nin geleceği ile ilgili neler olabilir, bizim düşüncemiz nedir, ne tür adımlar atılabilir bunları konuştuk" şeklinde yanıt verdi.

Cumhuriyet