Başbakan Binali Yıldırım, bugün Meclis Başkanlığına sunulan Anayasa değişikliği teklifi sonrası ilk değerlendirmelerde bulundu.

Yıldırım, “Cumhurbaşkanlığının yetki karmaşası sonra erdiriliyor.Hepsinden önemlisi bu değişiklikle koalisyonlar dönemine son veriliyor sürekli istikrarı beraberinde getiren bir süreci başlatmış oluyoruz" dedi.

 
* İçerikle ilgili pazar günü inşallah öğlen saatlerinde çok kapsamlı bir değerlendirme yapacağım. Ayak üstü içerikte şu var, bu var diye söylemem eksik bilgiye dayalı olur. Şu kadarını söyleyeyim, getirilen değişiklik teklifinde bir esas maddeler var, bir de uyum maddeleri, geçici maddeler ve geçiş hükümleri var. Toplam 21 madde. Bu 21 maddenin yanılmıyorsam 18'i esas maddelerden oluşuyor. Diğerleri de geçiş, uyum ve geçici maddelerden oluşuyor
 
* Hepsinden daha önemlisi bu getirilen değişiklikle artık koalisyonlar dönemine son verilmiş oluyor. Sürekli güçlü siyasi iktidar çıkaran, istikrarı da beraberinde getiren bir süreci başlatmış oluyoruz. Ülkemize, milletimize yapılacak bu değişikliğin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum."

*Yargının tarafsız olduğu anayasa yazıyor ama biz bağımsız ve tarafsız yargıya vurgu yapıyoruz esasına geçtikten değişiklik teklifinde CHP'nin birlikte çalıştığı ve uzlaşmaya çalıştıkları 7 maddeden 5i var. Dolayısıyla CHP'ninde mutabık olduğu maddeler var. Ayrıca seçilme yaşı 18'e iniyor ve en önemli düzenleme yasama ve denetleme görevini sürdüren meclis güçlendiriliyor yürütme görevini yerine getirecek olan cumhurbaşkanlığının yetki karmaşası sonra erdiriliyor.
 
Hepsinden önemlisi bu değişiklikle koalisyonlar dönemine son veriliyor sürekli istikrarı beraberinde getiren bir süreci başlatmış oluyoruz."