Van depremi sonrası gazeteci Cüneyt Özdemir ile Başbakan Erdoğan arasında yaşanan tartışma hafızalardan silinmemişken taraflar bu sefer de "dindar-tinerci" tartışmasında karşı karşıya geldi.

 

HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR

Van'daki depremin ardından bölgeye giderek, afeti yerinde inceleyen Cüneyt Özdemir, köylülerin "Buraya sizden başka gelen olmadı" sözlerini aktarmıştı. Özdemir, deprem bölgesindeki çeşitli eksikleri de ekrana taşımıştı. Başbakan Erdoğan ise bir konuşmasında isim vermeden Özdemir'in bu yayınını eleştirmişti. Cüneyt Özdemir de programında Erdoğan'a kendi sözleriyle yanıt verip "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" demişti.

 

TÜRKİYE GAZETECİ TUTUKLAYAN BİR ÜLKE DEĞİL

Bir gazetenin kuruluş yıl dönümünde “Şu ifadelerimi altını çizerek özellikle vurgulamak istiyorum; Türkiye'yi gazeteci tutuklayan, gazetecilere baskı uygulayan bir ülke gibi sunmak, kendi ülkesini bu şekilde şikâyet etmek ve bundan da haz duymak vatan millet sevgiyle uyuşmaz'' diyen Başbakan Erdoğan bu sefer de Cüneyt Özdemir’in gazeteciliğini sorgulamıştı.

 

Valiler toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, gazeteci Cüneyt Özdemir'in tinerci bir çocuğu canlı yayına çıkarmasını sert bir dille eleştirdi.

 

Cüneyt Özdemir dün akşam CNN Türk kanalında yayınlanan programında Başbakan Erdoğan’ın tartışma yaratan sözleri üzerine tinerci bir çocuğu canlı yayın konuğu olarak almış ve Başbakan'ın "gençler dindar değil tinerci mi olsun?" sözlerini o çocuğa sormuştu. Başbakan Erdoğan’ın sözlerine alındıklarını ifade eden tiner bağımlısı çocuk, “Biz sokaklarda aç, susuz kalırken yanımızda dindarlar yoktu. Allah vardı” demişti.

 

"Bir gazeteci çıkıyor tinerci çocuğu canlı yayına çıkarıyor. "Başbakan'ın tinerci nesil yetiştirmeyeceğiz ifadesinden rahatsız oldun mu?" diye soruyor. Böyle mi gazetecilik yapılır. Gazetecilik bu mu? Görsel medya bu mu? Sen o çocuğu televizyona çıkarıp, bu soruyu sormakla tiner kullanmasına meşruiyet kazandırıyorsun.

 

Ondan sonra gazete patronlar, televizyon patronları bundan rahatsız oluyor. Bunların derdi başka. Ama Biz inandıklarımızı anlatmaya devam edeceğiz."

 

“'BU' GAZETECİLİĞİ DAHA NE KADAR YAPABİLECEĞİZ”

Bunun üzerine Tayyip Erdoğan’a cevap twitter üzerinden geldi. Attığı iki tweette Cüneyt Özdemir şunları söyledi:

 

“Basbakan Erdogan bir tinerciyi ekrana cikartmama cok kizmis 'Gazetecilik bu mu?'diye soruyor. Benim icin gazetecilik tam da bu..

 

'Bu' gazeteciligi daha ne kadar yapabilecegiz asil sorulmasi gereken soru bu...”


Gökhan Soysal / Demokrat Haber