Başbakan Erdoğan, Ankara'daki yürüyüşte barikatların kaldırılması için Cumhurbaşkanı Gül'ün talimat verdiği haberleriyle ilgili olarak 'Böyle bir talimat vereceğine inanmıyorum. Çünkü bu ülkeyi çift başlı bir yönetimle bugüne kadar getirmedik' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , özel uçak “ANA” ile saat 14.55'te Almanya'nın başkenti Berlin'e gitti.

Almanya'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyerek, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, Ankara 'da gerçekleştirilen yürüyüşle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlatmasına ilişkin, “Bu ülke yol geçen hanı değil. Herkes bu kurallar içerisinde, hele hele bir sorumluluk mevkisinde olan anamuhalefet partisi, kendisi bu konularda daha hassas olması lazım” dedi.

Ankara'daki gerçekleştirilen yürüyüşte barikatların kaldırılması konusunda Cumhurbaşkanı’nın talimat verdiği haberleriyle ilgili olarak da “Benim o barikatların kaldırılması ile ilgili herhangi bir talimatımın olmadığı doğrudur, ben böyle bir talimat vermedim. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Valime böyle bir talimat verdi mi vermedi mi bu konudan da haberim yok, ki ben Cumhurbaşkanımızın böyle bir talimat vereceğine de inanmıyorum. Çünkü bu ülkeyi çift başlı bir yönetimle bugüne kadar getirmedik, bundan sonra da çift başlı bir yönetimle bu ülke, bir yere varmaz” dedi.

Erdoğan, oluşan bu karmaşanın çözümü için başkanlık sistemini adres göstererek “Eğer bu ülkede yani bir başkanlık sistemi arzu ediliyorsa ben bundan yanayım. Bir başkanlık sistemi gelir o zaman bu adımları çok daha rahat atarız. O zaman böyle bir sıkıntı olmaz, ama bunun dışında kimin ne yapacağı bellidir. Dolayısıyla bir Başbakan olarak benim görevim bellidir, sayın Cumhurbaşkanımızın da görev alanı bellidir. Kimse de böyle bir gayretin içerisine girerek durumdan vazife çıkarmasın” dedi.