Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında tenis turnuvası finalinde Bakanlar Binali Yıldırım ile Fatma Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın protesto edilmesini yorumladı. ''Terörist holiganlar salonu tahrik ettiler'' diyen Erdoğan, ''Dün Ulus’ta hangi zihniyet varsa Sinan Erdem’de aynı zihniyet vardı" şeklinde konuştu.

Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, ''Cumhuriyet cumhurundur, halkındır, herkesindir.  Cumhuriyeti herkesin olmak çıkartıp sadece kendilerine ait bir sembol olmaya getirmeye çalışanlar, Cumhuriyeti değil, kendilerine ait bir imtiyaz yönetimini arzulayanlardır'' dedi.

Erdoğan, ''Cumhuriyeti cumhurdan kurtarıp kendi tekellerine almak isteyenlere asla geçit vermeyeceğiz. Milletten seçim sandığında alamadığı yetkiyi sokakları terörize ederek gasp etmek isteyenler bugüne kadar daima hüsrana uğramışlardır, bundan sonra da hüsrana uğramaya devam edecekler'' şeklinde konuştu.

Erdoğan, ''Türkiye'de Cumhuriyet'i gerçek anlamda halkla buluşturan biziz. Milletimizin desteği bu yüzden artarak devam ediyor'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sorumlu davranmaya davet eden Erdoğan, ''Şekeri elinden alınmış çocuk edasıyla siyaset yapılmaz. Ana muhalefet partisi genel başkanlığı hiç yapılmaz'' dedi.

"YAZIKLAR OLSUN"

Bazı köşe yazarlarının, Birinci Meclis önünde Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına izin verilmemesi eleştiren yazılarına da atıfta bulunan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Yazıklar olsun. bu nasıl köşe yazarlığı, bu nasıl haddini bilmezlik. Bölücü başının posterlerinin asılmaması yönelik verdikleri mücadele ortadayken, siz nasıl oluyor da Türk Bayrağı, Atatürk engellendi diyebiliyorsunuz. Hipodrum'da bulunanlar, Türk Bayrağı ve Atatürk'ün posterinden başka bir şey taşımadılar. Niye orada bulunmadınız? Bu ayrımcılıktır, bölücülüktür. Bunların derdi, Cumhuriyet'i kutlamak değil. Bunlar Türk Bayrağı'nı istismar ederler, bunlar bugüne kadar Atatürk'ü de istismar etmişler, istismar ettikleri halde bir yere gelememişlerdir.

Cumhuriyetin bu noktadaki korunmasının cumhura ait olduğunu CHP öğrenmediği sürece sürünmeye devam edecektir. Terör örgütü Türkiye'yi silahla, kan dökerek, baskı ve zulümle bölmenin peşinde. Bunlar, laiklik adına bölücülük yapıyorlardı, bugün de Cumhuriyetçilik maskesi altında ayrımcılık yapıyor''

"HAKKARİ'DE NİYE DOLAŞMADIN?"

Erdoğan, ''Bunlar son seçimde BDP ile anlaşma yaptılar. Bir tane Türk bayrağını meydana çıkaramadılar. Ulus'ta Türk bayrağı ile dolaşmak kolay. Hakkari'de niye dolaşamadın Türk bayrağı ile. Bunların kilosu belli'' dedi.

AÇLIK GREVLERİNE TEPKİ

Erdoğan partisinin grup toplantısında cezaevlerindeki açlık grevlerini de değerlendirdi.

Grevin talimatını verenlerin, konforunu tehlikeye atmayan terör baronları olduğunu söyleyen Erdoğan, "Kuzu kebap yiyenler, cezaevlerindekilere açlık grevi yapın, ölün diyor" dedi.

Televizyonlarda birilerinin açlık grevlerini ajite etmeye çalıştığını belirten Erdoğan,  ''Cezaevlerinde bulunan herkesin, hangi suçtan olursa olsun, canı, sağlığı, onuru devlete emanettir. KCK'ya değil bölücü terör örgütüne değil BDP'ye de değil'' diye konuştu.

CHP'YE ELEŞTİRİLER

Erdoğan, şehitlerin acısını, etkisiz hale getirilen terörist sayısıyla asla ölçmediklerini belirterek, "Ana muhalefetin başı, 'gelin bu işi Meclis'te çözelim' diyor. Meclis'te çözme adına ne öneriyorsun, söyle? Senin önerdiğin Ulus'ta toparlanarak, Birinci Meclis'i işgale yönelmektir" dedi.