Konsensus HABERTÜRK için yaptığı “Türkiye Gündemi Araştırması”nda 1500 kişiye “Kürtaj yasaklanmalı mıdır?” diye sordu. Ankete katılanların yüzde 55.5’i “Yasaklanmamalı” derken, “Yasaklanmalı” diyenlerin oranı yüzde 44.5’te kaldı.

 

KÜRTAJ YASAKLANMALI MIDIR?

“Kürtaj yasaklanmamalı” diyen erkeklerin oranı yüzde 56.4 çıkarken, bu oran kadınlarda yüzde 54.

 

GÜNDEMİ BELİRLEYEN EN ÖNEMLİ 3 OLAY

“Son 1 ay içerisinde Türkiye’de gündemi belirleyen en önemli 3 olay hangisidir?” diye sordu. Verilen yanıtlar sırasıyla şöyle:

 

- 4+4+4 eğitim sistemi kapsamında çocukların 66. ayında okula başlayacağının açıklanması % 36.3

- Kürtaj tartışması % 28.3

- Suriye’de yaşanan olaylar % 21.3

 

HAYATINIZDAN MEMNUN MUSUNUZ?

Yanıt verenlerin yüzde 57’si memnun olduğunu belirtti. Mart ayına göre hayatından memnun olanların oranı yüzde 21.2 puan düştü.

 

SOKAKTA KORKMUYORUZ AMA

 “Son günlerde akşamları sokakta yalnız yürümekten korkuyor musunuz?” sorusuna yanıt verenlerin yüzde 70.5’i “Korkmuyorum” dedi. Mart ayına göre bu oran 4.4 puan düştü.

 

ÇÖZÜM BEKLEYEN İLK ÜÇ SORUN

“Sizce Türkiye’nin çözülmesi gereken en önemli üç sorunu hangisidir?” sorusu da yönetildi. Mart ayında listenin ikinci sırasında bulunan “İşsizlik” yüzde 50.7 ile birinci sıraya yerleşti. İkinci sırada yüzde 45.3 ile mart ayında zirvede olan “Terör/Güneydoğu” sorunu bulunuyor. “Enflasyon/hayat pahalılığı” sorunu ise yüzde 32.4 ile üçüncü sırada yer aldı.