Başbakan Binali Yıldırım," Bir an önce hedefimiz, amacımız, ülkemizde terörü gündemimizin en alt sıralarına indirmek. Bunun için gayret gösteriyoruz. Bazıları, 'Efendim, oturun konuşun, niye böyle konuşuyorsunuz' gibi laflar ediyor. Neyi konuşacağız arkadaşlar? Adamlar bölmek istiyor memleketi, neyi konuşacağız? Bölücülerle neyi konuşacağız? " dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da Sepetçiler Kasrı'nda gerçekleşen Şehrin Mimarları Buluşması etkinliğinde açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, şehrin köken itibarıyla medeniyet anlamına geldiğini, insanların şehirleri meydana getirdiğini, şehirlerin insanların karakterini yansıttığı, duygu ve düşüncelerine tercüman olduğunu dile getirerek, "Dolayısıyla kendi elimizle medeniyetler inşa edebildiğimiz gibi kendi elimizle inşa edilmiş medeniyetleri de yok edebiliyoruz" diye konuştu.

HAYDARPAŞA GARI VE AKM

Haydarpaşa Garı ve Atatürk Kültür Merkezi hakkında da konuşan Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti: "

'Efendim Haydarpaşa Garı'nı filanca işe kullanacaklar' Haydarpaşa Garı her işe kullanılır. Ne var bunda? Dışarıda duruyor güzel biblo gibi, içeriye de kütüphane yap, kültür merkezi yap, galeri yap. Her türlü kültürel, sosyal faaliyetin yapılabileceği, 24 saat yaşam alanı haline getirecek insanların gece-gündüz gelip gideceği yer olsun. Şimdi in cin top oynuyor. Kim laf etse, hemen 'Tarihi Haydarpaşa Garı'na laf ettirmeyiz, el sürdürtmeyiz.' El sürdürtmeye sürdürtmeye ora da bir gün elden çıkacak haber vereyim. İşte Taksim Atatürk Kültür Merkezi... Ne özelliği var o binanın?

Tamam, Atatürk'ün adını taşıyor eyvallah ama çok daha güzel bir mimari yapı olabilir. Diyoruz ki, 'Onu kaldıralım, o alanı da genişletelim, kimliği olan, dört köşe cam giydirme bir bina yerine bizim kültürümüzü, tarihimizi, geçmişimizi geleceğe taşıyan güzel bir bina yapalım.' Bunda ne var?"

Türkiye yeşil alan bakımından artış sağladı. 1,8 milyon hektardan fazla 14 yıl içinde yeşil alan kazanımı yaptık. '4 milyar' diyor Veysel Hoca, ben de diyorum 'Nereden biliyorsun?' 'İnanmayan saysın' diyor. Biz de sayamayacağımız için dediğine itibar etmek durumundayız."

Bir an önce hedefimiz, amacımız, ülkemizde terörü gündemimizin en alt sıralarına indirmek. Bunun için gayret gösteriyoruz. Bazıları, 'Efendim, oturun konuşun, niye böyle konuşuyorsunuz' gibi laflar ediyor. Neyi konuşacağız arkadaşlar? Adamlar bölmek istiyor memleketi, neyi konuşacağız? Bölücülerle neyi konuşacağız? Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesiyle, milletiyle bölünmez bütünlüğü dışında konuşacak hiçbir şey yok"