Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşmeye ilişkin, 'Ben, ön yargılı değilim. Peşin bir kararım da yok. Biz, istifade edebileceğimiz bir paketle geliyorsa o zaman bunu biz de yetkili kurullarımızda değerlendiririz, bundan istifade ederiz. Beraber yapmamız gereken çalışmalar neyse bu çalışmaları yaparız. Bütün mesele ülkü olarak üzümü yemektir, bizim bağcıyla işimiz yok' dedi.

 

Başbakan Erdoğan, AK Parti Şanlıurfa İl Kongresi ve toplu açılış töreni için geldiği Şanlıurfa'da, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Erdoğan, il başkanlığından ayrılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Bir gazetecinin Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın 'dış kaynaklı olmadığı sürece muhalefetle görüşmeye hazırız' şeklindeki açıklamalarının bulunduğunu anımsatarak, bu açıklamaları nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Başbakan Erdoğan, bu yönde açıklamalara ilişkin henüz kendisine ulaşan net ve kesin bir bilgi olmadığını söyledi.

 

Net ve kesin bir bilgi kendisine ulaşmadan açıklama yapmasının doğru olmayacağını ifade eden Erdoğan, 'Bu tür şeyler dış politikamızda hassas konular, o bakımdan olayın ne denli sağlıklı olduğunu öğreniriz, ondan sonra açıklamamızı yaparız' dedi.

 

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile çarşamba günü yapacağı görüşmeden ve Kılıçdaroğlu'nun sunacağı yol haritasından bir beklentisinin olup olmadığı sorusunu da şöyle yanıtladı:

 

'Ben, ön yargılı değilim. Peşin bir kararım da yok. Önce bu 10 maddelik paketinin ne olduğunu görmemiz, bilmemiz lazım. Biz, istifade edebileceğimiz bir paketle geliyorsa o zaman bunu biz de yetkili kurullarımızda değerlendiririz, bundan istifade ederiz. Beraber yapmamız gereken çalışmalar neyse bu çalışmaları yaparız. Bütün mesele ülkü olarak üzümü yemektir, bizim bağcıyla işimiz yok.'