BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugüne kadar her seçim ortamında, 2002 seçimleri dahil PKK'dan ateşkes istediğini ve bu ateşkes ortamlarında seçime gittiğini iddia etti. Erdoğan'ın bugün genişletilmiş il başkanları toplantısında diğer muhalefet partileriyle birlikte BDP'ye yönelik eleştirilerine yanıt veren Demirtaş, "Bizleri korku yaymakla suçlamak, kurnazlıktır. Başbakan korku imparatorluğunun kralıdır. Şu anda Türkiye'nin her yerinde 4'üncü Murat dönemine benzer baskı ve ruh hali yaşanıyor. Takip edilmeyen ve dinlenmeyen hiçbir siyasetçi ve gazeteci yoktur" dedi.

Parti çalışmaları için Diyarbakır'da bulunan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şivan Perver ve gazeteci Mehmet Metiner'den de söz ettiğini ifade ederek, "Sayın Başbakan Kürtçe şarkı söylediği için yargılanıp ceza alan Ferhat Tunç, Pınar Sağ'dan niye sözetmiyor. Yüzlerce Kürt gazetecisi ve sanatçısı ya yargılanıyor, ya da cezaaevinde. Şivan Perver 30 yıldır Türkiye'ye gelemiyor. Bunun 8 yılı kendi iktidarı döneminde olduğunu niye ifade etmiyor. Tilki kurnazlığı ile kendi suçunu örtmeye çalışıyor. Bize göre suçüstü yakalandı" diye konuştu.

'PKK'DAN ATEŞKES İSTEYEN KENDİSİ'

Selahattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın sokak eylemleri ile ilgili eleştirilerini ise şöyle yanıtladı:
"Sokaktaki eylemlere müdahale emrini kendisi veriyor. Bugüne kadar her seçim öncesinde 2002 seçimi de dahil, PKK'dan ateşkes isteyen ve bu ateşkes ortamlarında seçime giden kendisidir. Bunları niye açıklamıyor. Eğer PKK seçim öncesi provakasyon yapacaksa 8 yıldır niye yapmadı? PKK'nın hükümetten bağımsız ateşkes yapmadığını çıkıp açıklasın. Halkı aptal yerine koymaktan vazgeçsinler. Başbakan'ın kendisine değil sesine dahi tahamülü kalmamış. Başbakan, BDP'nin gümbür gümbür geldiğini görüyor ve korkusu bundandır."

Hürriyet