"Kürt Ulusal Konferansı"na hazırlık niteliği taşıyan Hewler'deki buluşma için, Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani'nin, Türkiye, Irak, İran ve Suriye'deki Kürt siyasi partilere davetiye mektupları göndermesinin ardından, toplantıya ilişkin detaylar da yavaş yavaş açığa çıkmaya başladı.

TALABANİ VE ÖCALAN'IN ÇAĞRILARINI HATIRLATTI

DİHA'nın haberine göre ilgili tüm siyasi tarafların davet edildiği mektupta Barzani, "Her dört parça Kürdistan'da Kürtlerin ve diğer halkların barış ve demokrasi içinde yaşamalarının koşulları doğmuş bulunuyor. Mam Celal ve Abdullah Öcalan'ın birçok sefer ulusal bir konferans yapılması için çağrıları olmuştu. Bende kendim, Mam Celal ve Abdullah Öcalan adına, sizleri ulusal konferansa hazırlık amaçlı özel bir toplantıya davet ediyorum" dedi.

Güney Kürdistan'daki buluşmada  Konferans için  hazırlık komitesinin oluşturulması bekleniyor. Toplantının kesin tarihi ve yeri öğrenilemezken, toplantıya KNK ve KCK'nin yanı sıra Kuzey Kürdistan'dan (Türkiye); BDP, Özgürlük ve Sosyalist Partisi, KADEP ve PSK, Rojava'dan (Suriye); PYD ve ENKS temsilcileri, Rojhılat'tan (İran); PJAK, Komalay Zehmetkeşani Kurdistan, KDP-İran, Komaley Şoreşgeran, PAK ve Komaleyi İran, Güney Kürdistan'dan (Irak); KDP, YNK, Tevgera Goran, PÇDK, Yekgirtuyi İslami, Komaleye İslami, Bızotnavey İslami, Hizbi Sosyalist, Hizbi Zahmetkeşani Kurdistan, Hizbi Şui, YNDK ve Hızbi Ayende partilerinin yanı sıra her dört parçadan çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisinin katılması bekleniyor.

Toplantıya katılacaklar listesinde ismi geçen, Rojava ve Rojhılat partileri başta olmak üzere, çoğu parti ve sivil toplum örgütünün temsilcilerinin uzun süredir Hewler'de olduğu da edinilen bilgiler arasında. (ANF)