Irak Kürdiatan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani'nin danışmanı Dr. Salih Meleomer, Türkiye ve İran'ın sınır kapılarını kapatması durumunda onların da ekonomik kayba uğrayacağını dile getirdi. Meleomer, Türkiye, İran ve Irak'la iyi ilişkilere sahip olmak istediklerini söyledi.

Sputnik'ten Hikmet Durgun'un haberine göre Salih Meleomer, komşu ülkelerle iyi geçinmek istediklerini belirterek,  "Kürdistan bölgesi 25 yıldır Türkiye, İran, Irak ve diğer devletlerle hep iyi ilişkiler içerisindeydi. Ekonomik ve ticari alanda iş birliği olmuştur.Biz Türkiye, İran, Irak ve tüm devletlerle iyi ilişkiler içerisinde olmak istiyoruz. Türkiye ve İran sınır kapılarını kapatırsa onların da çıkarları tehlikeye girer. Çünkü sınır kapılarının açık olması onların da ekonomik çıkarınadır" dedi.

'HERKES REFERANDUM SONUCUNA SAYGI DUYMALI'

Irak Başbakanı Haydar el İbadi'nin Kürdistan bölgesi karşıtı açıklamalarını doğru bulmadıklarını da dile getiren Meleomer, şöyle devam etti:

"Sorunlar diyalog ve müzakerelerle çözülür. Bağdat, Tahran ve Ankara Kürdistan'a yaptırımlar uygulamamalı. Bu çözüm değil. Kürdistan bölgesine yönelik yaklaşımla ilgili İran'da iki farklı görüş var. Radikal ve reformcu kesim var. Radikal kesim Kürtlerin hak elde etmelerine Kürt kazanımlarına karşı çıkıyor. Reformcu kesim ise anlayışla karşılıyor. Empati kuruyor. Referandum sonucuna saygı duyuyor."

Meleomer, "Herkes bu referandum sonucuna saygı duymalı. Kürdistan halkı sandığa giderek tercihini ortaya koydu. Halkın tercihine saygı duymak lazım" dedi.