Irak Kürdistan Bölgesel YönetimivBaşbakan Neçirvan Barzani, dün akşam meydana gelen deprem sonrası Türkiye’nin kendileriyle irtibata geçip insani yardımları göndermeye başladığını belirterek, teşekkür etti.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası basına açıklamalarda bulunan Barzani, ölü sayısının 7 olduğunu, oluşturulacak bir komisyonun bölgeye giderek incelemelerde bulunmasının Bakanlar Kurulunca kararlaştırıldığını ifade etti.

Depremin meydana gelmesinden sonra Türkiye Cumhurbaşkanlığı Ofisi, Türkiye Erbil Başkonolosluğu ve Dışişleri Bakanlığı nezdinden kendileriyle irtibata geçildiğini ifade eden Neçirvan Barzani, dün akşam itibariyle İbrahim Halil Sınır Kapısı üzerinden yardımların gönderildiğini söyledi.

Türkiye’nin askeri kargo uçağıyla Süleymaniye’ye yardım malzemeleri gönderdiğini söyleyen Barzani, “Buradan AFAD’a, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Ofisi ve Sayın Cumhurbaşkanı’na teşekkür etmek istiyorum. Dar günde Kürdistan Bölgesi’ne yardımcı olmuşlardır, bu sefer de olayın vuku bulduğu andan itibaren yardım kararı almışlardır” dedi.

Irak-İran sınırında gerçekleşen ve iki ülkeyle birlikte Türkiye, Suriye, Suudi Arabistan, İsrail, Kuveyt, Lübnan, Pakistan ve Ürdün'de de hissedilen 7.3 büyüklüğündeki depremde, can kaybı sürekli artıyor. İran ve Irak'ta hayatını kaybedenlerin sayısı 350'yi aşarken, İran'ın Kirmanşah eyaleti felaketin en ağır yaşandığı yer. Serpulzihab'ta çok sayıda bina yerle bir oldu, kentin tek hastanesi yıkıldı. Geniş bir alanda binlerce yaralı var.

(Kaynak: Rudaw)