Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani Ankara’ya geldi. Barzani, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım’la bir araya gelecek.

Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu tarafından karşılanan Barzani'nin Ankara'daki ilk durağı MİT oldu.

Mesut Barzani'nin 18.00’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20.00’de ise Başbakan Binali Yıldırım’la bir araya gelmesi planlanıyor.

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan ziyarete dair yapılan açıklamaya göre, görüşmelerde, taraflar arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkiler ile bölgedeki son gelişmeler ele alınacak.

Barzani’ye ziyaretinde Irak Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin ile Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi eşlik ediyor.

ERDOĞAN-BARZANİ GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani'yi kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede, IŞİD ve PKK dahil olmak üzere bölgedeki konular ele alındı.

Kabulde ayrıca, Irak Kürdistan Bölgesi'nde Gülen Grubu ile ilişkili okulların ve kurumların faaliyetlerine son verilmesi yönünde gerekli adımların atılması da görüşüldü.

Şu sıralarda Başbakan Binali Yıldırım ile görüşen Barzani'nin bu görüşme sonrası Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de bir araya gelmesi bekleniyor.