Modacı Barbaros Şansal, Gezi olayları sırasında eylemcilere pala ile saldırı olayının arkasında CHP'nin olduğunu iddia etti, Gürsel Tekin'i şahit gösterdi. İddiayı yalanlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 'Asparagas' yorumunda bulunurken AK Partili Hüseyin Çelik de Twitter'da savcıları göreve çağırdı.

Gezi Parkı protestolarına destek veren modacı Barbaros Şansal'ın "palalı" saldırgan Sabri Çelebi ile ilgili iddiada bulunduğu şok bir videosu yayınlandı.

Videoda Şansal, Gezi eylemcilerinin düzenlediği bir platformda konuşurken 'palalı saldırı' olayının CHP tarafından organize edildiğini ileri sürüyor.

ŞANSAL, CHP'Lİ TEKİN'İ DE ŞAHİT GÖSTERDİ

Şansal, şunları söylüyor videoda:

"Yine bir gece, Taksim'deki tam meydandaki bir kafede Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı danışmanlarından bir tanesi bana, Talimhane'den çok yakında palalı birinin çıkacağını, konuştuklarını ve bunu AKP'nin üstüne atacaklarını söyledi. Yalnız değildim, yanımda Gürsel Tekin vardı, başka şahitlerim de vardı."



CHP'Lİ TEKİN'DEN YALANLAMA

CHP Genel BAşkan Yardımcısı Gürsel Tekin, modacı Şansal'ın iddialarını yalanladı. Olayın gerçeklikle ilgisinin olmadığını belirten Tekin, ''Tamamen asparagas'' yorumunda bulundu.

AK PARTİLİ ÇELİK'TEN SAVCILARA ÇAĞRI

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Barbaros Şansal’ın ‘palalı’ saldırganla ilgili iddiası üzerine savcıları harekete geçmeye davet etti.

Hüseyin Çelik resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Barbaros Şansal'ın internete düşen, palalı kişiyle ilgili iddia ve beyanlarını delil göstererek savcıları harekete geçmeye davet ediyorum” dedi.



(gazeteport, Hürriyet)