Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AKP Kulu İlçe Başkanlığı'nca düzenlenen mitingde konuştu. Akdoğan, konuşmasında yüzde 10 seçim barajını savundu, HDP'yi ve partinin eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ı hedef aldı; "Şimdi diyorlar ki, ‘Bizim barajı geçmemiz demokrasi için çok gerekli.’ Niye gerekli, sen güçlendiğin zaman demokrasi mi güçleniyor Cumhurbaşkanlığı'nda 9’u geçtin ne oldu? Daha mı demokrat oldun? 2 ayı bulmadı, makyajları döküldü. Bir buçuk ay sonra insanları sokağa döktü. Onlarca insan hayatını kaybetti," diye konuştu.

Akdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

ÇÖZÜM SÜRECİ

“Tayyip Erdoğan başlattı, Ahmet hocamız devam ettiriyor. İkide bir ‘Çözüm Süreci bitti, kalmadı, sonuna gelindi’ diyen kim? Bu HDP’liler. Biz 'süreç var, biz başlattık, biz başarıya ulaştıracağız' diye konuşuyoruz. Onlar da sabote etmek için her şeyi yaptılar. Onlar konuşuyor ancak boş konuşuyor.

SEÇİM BARAJI

“Şimdi diyorlar ki, ‘Bizim barajı geçmemiz demokrasi için çok gerekli.’ Niye gerekli, sen güçlendiğin zaman demokrasi mi güçleniyor Cumhurbaşkanlığında 9’u geçtin ne oldu? Daha mı demokrat oldun 2 ayı bulmadı, makyajları döküldü. Bir buçuk ay sonra insanları sokağa döktü. Onlarca insan hayatını kaybetti.

“Oyun arttı daha demokrat olmadın. Milleti daha çok sokağa döktün. Şimdi barajı geçersen bunu yapmayacağının garantisi var mı? Tehdit etmeyeceğinin, şantaj yapmayacağının, milleti sokağa dökmeyeceğinin, Batı’ya gidip ‘Bak bütün buralardan biz oy aldık, bundan sonra biz burada özerklik ilan ediyoruz’ demeyeceğinin garantisi var mı?

"BELEDİYELERİNİ İŞÇİ YÖNETİYOR"

“Birtakım belediye başkanları millet oy vermiş belediye başkanı olmuş. Peki kim yönetiyor belediyeyi Oradaki bir işçi, örgütün komiseri. Geliyor fırça atıyor belediye başkanına. Arkada bunlar, kukla yönetim. Arkada terör örgütünün dediği oluyor. Bu yüzden bunlara daha fazla destek vermek demokrasinin önünü açmıyor, bunlar vesayet altında. Bunlar vesayetten kurtulmadığı sürece demokrasi havarisi kesilemezler.

“Bunların ‘Biz seçim kazanalım’ diye değil, ‘AK Parti kaybetsin’ diye bir dertleri var. Biz hep şunu söyledik, Türkiye kazansın da biz kaybetmeye razıyız. Mesele Türkiye meselesi, kimin kazandığı, kaybettiği değil. Ama bunlar diyorlar ki ‘Gemiyi biz batıralım, AK Parti batsın, Türkiye batsın.’ Bu paralel çete, Türkiye’ye ihanet eden, milletin iradesine, iktidarına saldıran, devletin kurumlarına kumpas kuran; tek tek her vatandaşımız bunlardan çok çekti, bütün cemaatler çekti. Sınav sorularını çalarlar, memurların kariyerlerini bozarlar, her kötülüğü yaptılar, her yolu mubah gördüler. Bunlarla şu an işbirliği halindeler. Bu hastalıklı bir yapıdır.

“Karşıdaki cephe hepsi bir arada, birlikte hareket ediyor. Kim varsa bir araya geldi. Dün birbirinin yüzüne bakamayacak, yan yana gelemeyecek herkes ‘Yeter ki AK Parti kaybetsin’ diyor. Kimin kazandığının bir önemi yok ve her yolu deniyorlar, her yol onlar için mubah. Herkesle işbirliği yapabilirler. Millet bu oyunun farkında.”