Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili İdirs Baluken, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında Kanun Hükmünde Kararname’ler (KHK) ile hakkında kapatma kararı verilen ve polis baskınları ile kapılarına mühür vurulan kapatılan Özgür Radyo, Hayatın Sesi, TV 10, Azadi TV ve Jiyan TV temsilcileri ile Meclis'te bir araya geldi.

Radyo ve televizyon temsilcileri karşılaştıkları hukuksuzluğu ve haksızlığı dile getirdikten sonra, HDP Grup Başkanvekili Baluken, gruplarında böyle bir gündemle basın emekçilerini konuk etmenin burukluğunu ifade etti.

'TEHLİKELİ BİR GİDİŞAT'

Darbe girişiminin Allah'ın bir lütfü olarak gören bir zihniyetin basın üzerinde tam bir tasfiye operasyonu yürüttüğünü savunan Baluken, "OHAL düzenlemeleri tüm toplumsal dinamikleri tasfiye amacı gütmektedir. Bu tehlikeli bir gidişattır. Demokratik kurumlar ortadan kaldırılmaktadır. Parlamento iradesi vesayet altına alınmıştır. Bugün TV'lere yapılan polis baskınlarının 15 Temmuz gecesi darbecilerin baskınlardan hiçbir farkı yoktur" dedi.

'TÜRKİYE TEKTEN BÜYÜKTÜR; BU DA UNUTULMASIN'

Zarok TV ve Jiyan TV'nin kapatılmasını aynı zamanda bir kültürel soykırım saldırısı olarak değerlendiren Baluken, bu uygulamaların ortadan kaldırılması için içeride ve uluslararası düzeyde verilecek mücadelelerin bir parçası ve takipçisi olacaklarını belirtti ve sözlerine "Türkiye tekten büyüktür; bu da unutulmasın"diyerek son verdi. (Demokrat Haber)