Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkan Vekili İdris Baluken, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında belediyelere kayyum atanmasının ve tüm mal varlıklarına el konulması düzenlemesine ilişkin Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Düzenlemeyi darbe düzenlemesi olarak değerlendiren Baluken, "15 Temmuz darbe girişiminden sonra bugün Türkiye yeni darbe ile, 2 Eylül darbesi ile güne uyanmıştır" dedi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile belediyelere kayyum atanmasını halk idaresine darbe olarak değerlendiren Baluken, "Belediyelere kayyum atanması kanun hükmünde kararname ile yapılarak, halk iradesine darbe yapılmıştır. 12 Eylül'de bile böylesi olmadı" diye konuştu.

'YEREL SEÇİMLER ANLAMINI YİTİRDİ'

Baluken, "Belediyelere kayyum ile, yerel seçimler de anlamını yitirmiştir. Sonucunu beğenmediği bir seçimi kayyumla iptal edebilecek" diye belirtti.

BARIŞ AKADEMİSYENLERİNİN İHRACI

Dün akşamki kararname ile Barış İçin Akademisyenler bildirisine imza atan akademisyenlerin de üniversitelerden atıldığına dikkat çeken Baluken, şunları söyledi:

"Barışa imza atan akademisyenlerin neredeyse tamamının görevden alınması, savaşı kutsayan bir uygulamadır. Hacettepe Üniversitesi'nde kök hücre nakli yapılan bölüm kapandı. Çünkü oradaki tek hoca KHK ile görevinden uzaklaştırıldı. Binlerce demokrat kamu emekçisi, AKP ile Gülen ortakken görevden alınıyordu. Ortaklık bitmiş, yine görevden alınıyorlar."

BAŞBAKAN'IN 'ÇÖZÜM' AÇIKLAMASI

Baluken, Başbakan Binali Yıldırım'ın bugün yaptığı "Çözüm mözüm yok" açıklamasına da, "Başbakan'ın uzatılan barış eline yanıtı 'Çözüm mözüm yok' şeklinde ciddiyetsiz bir tavır olmuştur" yanıtını verdi.

Kaynak: ANF