Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili İdris Baluken, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Rojava’ya müdahalenin Türkiye açısından tam bir kıyamet senaryosu olacağını söyledi.

Baluken, “Cizre’den Azez’e kadar, Sur’dan Halep’e kadar AKP bir savaş hattı örmüştür. AKP bütün sözlerine ihanet ederek barış adına almış aldıkları oyları bir savaş sürecine kanalize etmiş oraya yönlendirmiştir.  Kürt düşmanlığı üzerinden bütün coğrafyayı yangın yerine çevirme gayreti içindedir” dedi.

Baluken’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

‘DIŞ POLİTİKA KÜRT DÜŞMANLIĞIYLA ŞEKİLLENİYOR’

“HDP’nin söylediği ittifak, AKP’nin son top atışlarıyla dünya kamuoyu tarafından da görülmüştür.” diyen Baluken, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Açık bir Kürt düşmanlığı ve çete ile şekillenen bir dış politika, AKP politikasıyla karşı karşıyayız. Rojova’ya müdahale Türkiye açısından tam bir kıyamet senaryosudur. Türkiye halkları buna müsaade etmeyecek. Oradaki Kürtler Türkiye’nin düşmanı değil. PYD, YPG, Türkiye karşıtlığı bir politika geliştirmemiştir. Ancak AKP hükümeti, algı operasyonu ile çok büyük bir tehdit varmış algısı yaratmaya çalışıyor. Türkiye kamuoyuna sesleniyoruz; AKP’nin bu yalan yanlış, kirli senaryolarına hiç kimse itibar etmemelidir. Asla düşmanlık temelinde olmadılar; bundan sonra da olmayacaklarını ifade ediyorlar. İflas etmiş iç ve dış politikadan bu şekilde maceracı savaş arayışlarıyla çıkmaya çalışıyorlar. Onlar için yüz binlerin ölmesi önemli değil. Önemli olan kendi saltanatlarını, iktidarlarını sürdürmek.”

“BU MUDUR AKP’NİN İSTİKRAR VE BARIŞI?”

AK Parti’nin ‘istikrar, barış ve tek başına iktidar olmak’ için oy istediğini hatırlatan Baluken, şimdi ne içerde ne dışarıda istikrar ve barış olduğuna dikkat çekti.

Baluken, “Bu mudur AKP’nin istikrar ve barışı?” diye sordu.

Bölgede bu kadar gelişmeler olurken bu saate kadar hükümetin tek bir bilgilendirme yapmamasını eleştiren Baluken, “Utanç verici bir durum. Bir savaş olacaksa yine karar verecek bu Meclis’tir.” ifadesini kullandı.

Baluken, bu konuya ilişkin genel görüşme talebini Meclis Başkanlığına sunduklarını söyledi.

(Kaynak: imc tv)