Avrupa'nın çeşitli kentlerinde, 7 Haziran'da düzenlenecek genel seçimler için Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile dayanışma etkinlikleri sürüyor. Münih'teki etkinlikte konuşan HDP'li Baluken, "Her oy, tekçi zihniyete, milliyetçiliğe atılacak bir tokat olacak" diyerek, Avrupa'daki seçmenlerden destek istedi.

MÜNİH

Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen HDP ile dayanışma etkinliğine HDP Adayı ve Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP Adayı Turgut Öker ve Die Linke Bayern Parti Başkanı Eva Bulling-Schröter, ATİK ve DİDF temsilcileri katıldı.

Etkinlikte konuşan Baluken, Aleviler ve ezilen halkların tek adresinin HDP olduğuna işaret ederek, seçimlerde AKP diktatörlüğüne son vermek isteyenlerin HDP'yi desteklemesini istedi.

Avrupa'daki oyların önemine değinen Baluken, şöyle konuştu: "Her oy, tekçi zihniyete, milliyetçiliğe atılacak bir tokat olacak; bizleri, sizleri Meclis'e taşıyacak. İbolar'ın, Mazlumlar'ın, Denizler'in, Mahirler'in, Hüseyin ve Ulaşlar'ın temsilcileriyiz. Herkesi HDP çatısı altında buluşmaya çağırıyoruz. Demokrasi, barış, özgürlük, adalet istiyorsak bunun adresi HDP'dir."

HDP seçim müziklerinin de çalındığı etkinliğe 1500 kişi katıldı. Etkinlikte Diyar, Silbüs Ü Tari ve Ergin Xalikan'ın yanı sıra yerel sanatçılar sahne aldı.

OSLO

Norveç'in başkenti Oslo'da HDP ile dayanışma etkinliği düzenlendi. Hølenhall Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe HDP Diyarbakır Milletvekili Adayı Altan Tan katıldı.

Etkinlikte konuşan Tan, AKP hükümetinin din istismarcılığı yaparak HDP'yi hedef aldığına dikkat çekerek, "Biz 'dini kurumlar kaldırılsın' demiyoruz. 'Din devletin emrine girmesin' diyoruz" dedi. Tan, AKP için ‘’aqlê sivik, bare giran e” atasözünü kullandı.

Kürdistan Kültür Derneği’nden Kerem Arda ve Kürdistan’la Dayanışma Grubu’ndan Seher Aydar da etkinlikte HDP’nin seçim beyannamesini okudular. (ANF)