HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Yüksekova’da polisin 4 yurttaşı katletmesine ilişkin görüntülerin ortaya çıkmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Baluken, “Görüntüler; katliamın sebebinin "basit bir arıza" değil "komplike bir zihniyet arızası" olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

İdris Baluken, Twitter hesabından Yüksekova’daki katliama ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yüksekova’da yaşananların insanlık suçu olduğunu ifade eden Baluken, “Yüksekova'da bugün 4 sivil insanın, kent merkezinde, gün ışığında katledilmesi aleni bir insanlık suçudur. Sorumlusu da açıkça AKP Hükümetidir” dedi.

Baluken’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar şöyle:

*Katliamdan sonra Hakkari Valiliği’nin skandal açıklaması işin içinden sıyrılmaya çalışmak, işlenen insanlık suçunu katlayarak tarihe geçmektir.

* Valiliğin açıklaması büyük bir yalandan ibarettir. Yaşamını yitiren gençler bilinçli olarak ve ıskalanmadan kafalarından vurulmuştur.

* Görgü tanıkları yaralıların taşınması sırasında bile halka bilinçli olarak aleni şekilde defalarca ateş edildiğini ifade ediyor.

* Ortaya çıkan görüntüler, görgü tanıklarının beyanlarının doğru, valilik açıklamasının yalan olduğunu net olarak gösteriyor.



*Görüntüler; katliamın sebebinin "BASİT BİR TEKNİK ARIZA" değil "KOMPLİKE BİR ZİHNİYET ARIZASI" olduğunu gösteriyor.

* Vali, Kaymakam, yetkili ve sorumluların hâlâ görevden alınmamaları, katliamın arkasında AKP'nin siyasi iradesinin olduğunu gösterir.

* 20 Şubat 2016 da Nusaybin'de, 59 yaşındaki Dilşa Ak adlı anne de bu ZİHNİYET tarafından katledilmiş, AKP olayı "TEKNİK ARIZA" olarak açıklamıştı.

* Bu "ZİHNİYET", Mart 1994'te Şırnak Kuşkonar ve Koçağılı köyünde, 38 köylüyü katlederken de bombaların TEKNİK ARIZA! ile uçaktan düştüğünü söyledi.

*Bu "ZİHNİYET", Roboski'de 34 Kürt köylüyü katlederken de TEKNİK(İSTİHBARAT)! ARIZA yalanını ve yüzsüzlüğünu gösterdi...

* Ey bu ZİHNİYETIN sahipleri; "TEKNİK ARIZANIZ!!!" bile Kürt halkının ölümüne neden oluyorsa, ARIZA'yı kendinizde aramanız gerekmez mi??

(Demokrat Haber)