Van'da geçen pazar meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından ilk kez Bakanlar ve BDP milletvekilleri bir araya gelerek, durum değerlendirmesi yaptı.

VAN - Yaklaşık 1 saat süren toplantının ardından Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, toplantıyla ilgili hiç kimsenin açıklama yapmayacağını belirterek, "Görüyorsunuz güzel bir ortam var. Çok fazla bir şey söylemeye gerek yok" dedi.

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ise, "Bütün sorunlar diyalogsuzluktan kaynaklanıyor" dedi. Van Belediye Başkanı Bekir Kaya da birlikte çalışarak sorunların üstesinden geleceklerini söyledi.

Depremin ardından yardım ve çadır dağıtımında yaşanan aksaklıklar ve depremzedelerin tepkilerine neden olan olayların değerlendirildiği toplantıya; Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Van Milletvekili Nazmi Gür, Blok’un Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana ve Van Milletvekili Aysel Tuğluk katıldı.

Van Valisi Münir Karaloğlu ve BDP'li Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da hazır bulunduğu toplantı İl Afet Acil durum Müdürlüğü'nde valilik makamında gerçekleştirildi.

Yaklaşık 1 saat süren toplantıda, depremle ilgili neler yapılabileceği ele alınırken, toplantının samimi bir ortamda geçtiği belirtildi.