İçişler Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bu kışın operasyonlarla geçeceğini söyleyen Soylu, ‘terörle’ mücadelede demokrasi ve hukuk çerçevesinde hareket edildiğini savundu.

Soylu,“Terörle mücadelede demokrasi ve hukuk kuralları dışında bugüne kadar hiç ayrılmadık. Biz çok terörist görüyoruz. Yani İHA’larla çok terörist görüyoruz. Kısıtlarımız vardır, biz bu kısıtlarımız dışında kesinlikle hamle ortaya koymayız. Özellikle terörist olarak nitelendirmediğimiz veya vatandaşı bir şekilde teröristle yan yana gördüğümüz hiçbir noktada bir müdahale bugüne kadar ortaya koymadık. Teröristle vatandaşı ayırarak esas terörle mücadele ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu konuda da güvenlik kuvvetlerimiz çok dikkatli davranmaktadırlar. Bir takım hatalar eksiklikler olabilir. Bunları da değerlendirerek gerekli tedbirleri de alıyoruz” dedi.

‘İSTİHBARATLARDA ÇOK DA HOŞ ŞEYLER YOK’

Amerika’nın PYD’ye silah desteği yönünde yeni istihbari bilgiler aldıklarını ifade eden Soylu şöyle konuştu:

“Biz terörle mücadele ederken ‘Ben PYD’ye destek veriyorum’ diyen bizim müttefiklerimiz, bu sabah bize gelen istihbaratlarda çok da hoş şeyler yok. Yine müttefiklerimiz kanalıyla bu özellikle uzaktan atılan, Türkiye içerisine sızdırılmaya çalışılan, dönem dönem de ele geçirilen füzeler meselesi, bizim müttefiklerimiz konusunda onlara soracağımız onlarında sorgulayacağı ciddi hadiselerdir. Amerika ‘Ben PYD’ye destek veriyorum’ diyerek esas itibarıyla Türkiye içerisindeki PKK’ya silah, mühimmat desteğini bilerek-bilmeyerek, isteyerek-istemeyerek, yakaladıklarımız birçoğunda orada kullanılan bu menşeler söz konusudur. Biz müttefiklerimizle ilgili sorumluğunu yerine getiren bir devlet ve milletiz. Bugüne kadara Türkiye müttefiklerine karşı ikircikli bir anlayışta olmamıştır olamaz da, olmayacak da. Ama müttefiklerimizin bize karşı ikircikli davranışta olmaları elbette ki bizi daha yüksek tedbirler almamızı gerektirecektir. Bu en doğal hakkımız. Daha dikkatli olabileceğimiz bir döneme gidiyoruz”

‘KIŞ TAMAMEN OPERASYONLARLA GEÇECEK’

“Tüm güvenlik kuvvetlerimizle topyekun bu mücadeleyi gerçekleştiriyoruz. Bu kış hiç yerimizde durmayacağız. Bu kış tamamen operasyonlarla geçecek. Sınırlarımızdaki duvar çalışmalarımız da sürüyor”

CHP’YE TEPKİ

 “Bu devletin bekasına kim kafa tutuyorsa alim Allah onu yerin dibine gömeriz. Hiç merak etmeyin. Şehitlerimize ve ailelerine minnettarız. Bir şeyi söylemek zorundayım kimse kusura bakmasın. ‘Çanakkale’ deyince biz oturduğumuz yerden doğruluruz. Bizim oraya hürmetimiz ve saygımız var. Bugün ezan hür ve özgür okunuyorsa, eğer bugün biz bu topraklarda var isek, orada adı sanı belli olmayan, yokluk ve fukaralık içerisinde bu ülkenin hürriyetini başkalarının postallarının altında ezdirmemek için fedai can edenlere borçlu olduğumuzu biliyoruz. Kim orada içki âlemleri yapıyor, o bize emanet edilenlerin ruhunun mukassem ediyorsa biz onların yakasına yapışmayı biliriz. Bunu böyle bilsinler”