Trabzon’un fethinin 556'ncı yıldönümü kutlamaları sebebiyle düzenlenen 9. Trabzon Günleri etkinlikleri Yenikapı’da başladı.

Açılış programına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Trabzon'u kültürü ve turizmi ile daha yukarılara çıkarmak için kendi menfaatimize dokunsa bile bazı adımları hep birlikte atmak durumundayız. Şehrimizin doğası bir cennet doğasıdır. Şehrimizin doğasına zarar verdik mi? Evet, verdik. Ben Trabzon milletvekiliyim. Kolay kolay bu risklere girilmez" diye konuştu.

"BU BİZİM SORUMLULUĞUMUZ" 

Bakan Soylu burada bir konuşma yaptı. Soylu, Trabzon'u kültürü ve turizmi ile daha yukarılara çıkarmak için kendi menfaatimize dokunsa bile bazı adımları hep birlikte atmak durumundayız. Şehrimizin doğası bir cennet doğasıdır. Şehrimizin doğasına zarar verdik mi? Evet, verdik.

Ben Trabzon milletvekiliyim. Kolay kolay bu risklere girilmez. Buradaki hemşerilerimiz yazın yaylalara gidiyorlar. Bize bırakılan yaylalarımızı maalesef gelecek nesillere bırakamamanın hüznü ve ıstırabı içindeyiz. Çok net söylüyorum, bu bizim sorunluluğumuz. Epey zamandan beri yaylalarımızdaki bu kaçak yapılaşmayı ortadan kaldırabilmek için her türlü riski alan ama gelecek nesillerimize güzel bir doğa bırakabilecek bir anlayışı gerçekleştirmek için her şeyi yapıyoruz.

'Uzungöl'ün bugünkü halinden memnun musunuz?' diyenlere biz 'memnunuz' diyemiyoruz. Hep beraber aynı derdi yaşıyoruz. İki, üç yıldır adımlar atıldı. Bütün bunlar yapılırken özellikle İstanbul'daki dostlarıma söylüyorum, Trabzon'un yaylalarına 300 metrekarelik, 3 katlı, dört katlı evler yapmak durumunda değiliz. Bize biraz müsaade edin. Planlamamızı iyi yapalım. Buralar geçmişte olduğu gibi gelecekteki en önemli güzelliklerimiz. Burayı doğanın, tabiatın, güzelliğin bütün dünyaya açılan bir penceresi haline getirmek için çaba sarf ediyoruz.