Ahmet Aslan / Demokrat Haber

7 Haziran seçimlerinde Türkiye’nin birçok ilinde yaşanan saldırılardan biri de Gaziantep’te yaşandı. Gaziantep’te sabah saatlerinde okulları ziyaret eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ziyaret ettiği Hatice Karslıgil İlköğretim Okulu’nda Gaziantep Barosu adına görevli avukatlardan Ahmet Korkmaz Bakan’ın korumalarından birinin saldırısına uğradı.

‘DAVACI VE ŞİKAYETÇİYİM’    

Gaziantep Barosu avukatlarından Ahmet Korkmaz saldırısı sonrası darp raporu alarak Bakan Mehmet Şimşek’in korumalarından şikâyetçi oldu. Şikâyet dilekçesinde, “Davacı ve şikâyetçiyim” diyen Korkmaz, uzlaşmak istemediğini de belirterek “Hatice Karslıgil İlköğretim Okulu'nda baro adına denetimci olarak görev yapıyordum. Bakan’ın ziyareti sırasında vatandaşlardan biri kendisi ile konuşmak istedi. Fakat orada bulunan Bakan’ın korumaları buna müdahale etti. Ben de olay büyümesin diye avukat olduğumu vatandaşın makul bir talepte bulunduğunu söyledim. Bunun üzerine Bakan’ın korumalarından biri küfür ederek oradan uzaklaşmamı istedi. Bu sırada görevli diğer polislerde müdahale edip beni okuldan çıkarmak istedi. Buna direnmem üzerine koruma müdürü de olaya dahil olup defolup gitmemi istedi” dedi.

‘GÖREVİMİ YAPMAM ENGELLENDİ’   

Saldırı sırasında boynunda yara oluşan Korkmaz aldığı darp raporunun ardından karakola giderek Bakan’ın korumalarından şikayetçi oldu. Yakasından tutarak görevli olduğu okulun dışarısına çıkaran Bakan korumasının eşkâlini de veren Korkmaz” üzerinde yeşil tişört ve mavi kot bulunan koruma hafif açık tenli uzun boylu ve kıvırcık saçlıydı. Koruma ağır küfürler ederek beni görevli olduğum okulun dışarısına çıkardı “dedi.