Taş atan küçücük Kürt çocuklarının gazlanmasını, coplanmasını, tutuklanmasını ve ağır cezalara mahkum edilmesini meşru gören İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bir kez daha Adıyaman’da Alevilerin evlerinin işaretlenmesi yapanların çocuk olduğunu iddia ederek, olayı gündeme getirenleri yaygara koparmakla suçladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu, İçişleri Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçesini görüştü. Konuşmaların ardından İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

Adıyaman’da Alevilerin evlerinin işaretlendiğine yönelik sorular için Bakan Şahin, o dönem yaptığı açıklamada küçük yaştaki çocukların yaptığının değerlendirilebileceğini söylediğini hatırlattı.

O zaman kesin ifade kullanmadığını söyleyen Şahin, ancak bu yüzden Türkiye'yi bölme yaygaralarının koparıldığını iddia etti.

En son Adıyaman'daki işaretleme olayını 8. sınıftaki 3 çocuğun yaptığını söyleyen Şahin, çocukların bir çocuk filminin etkisinde kalarak bunları yaptıklarını itiraf ettiklerini iddia etti. İçişleri Bakanı "Çocuklar işaretlemeleri 'Counter Strike' isimli bilgisayar oyunundan etkilenerek yapmışlar" dedi. (Demokrat Haber)