Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, referanduma ilişkin yaptığı açıklamada, kampanya sürecinde bazı gecikmeler ve yanlışlar yaşandığı için ‘Evet’ oranının yüzde 51.4’te kaldığını belirterek, bundan sonraki sürece dair, "‘Hayır’ oyu verenlere 'Keşke biz de ‘Evet’ verseydik' dedirtecek bir sorumluluğumuz var" dedi.

Hürriyet'in haberine göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaptığı bir açıklamada, "Bundan sonraki hedefimiz, referandumda evet veren tek bir kişiyi pişman etmemek. Ayrıca hayır veren milyonlarca insanı da ‘Keşke bir biz de evet verseydik' dedirtecek bir sorumluluğumuz var" dedi.  

'ANLATMAKTA GEÇ KALDIK'

Müezzinoğlu, kampanya sürecinde bazı gecikmeler ve yanlışlar yaşandığı için sonucun böyle çıktığını belirterek, şunları söyledi: "Paket, Meclis'ten geçtikten sonra, 15 günlük bir ara söz konusu oldu. Bir boşluk oluştu. Orada teknik bir hata yaptık, o boşluğu bırakmasaydık, paketi anlatmak için daha fazla zamanımız olabilirdi. Bu süreçte, negatif bir dalga oldu. Hemen peşinden gelen tek adam, rejim değişikliği gibi iddialar, parlamento ortadan kalkacak gibi negatif propaganda etkili oldu."