Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, HDP'nin Diyarbakır mitinginde yaşanan patlamayla ilgili konuştu. Ayrıntılı inceleme yaptıklarını belirten Eker, "Cep telefonu düzeneği iki patlamada da tespit edildi" şeklinde konuştu.

İşte Bakan Eker'in açıklamalarından satırbaşları;

"2 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Hayati Kurul, Şehmuz Kaçan adlı vatandaşlarımız hayatını kaybetti. Bu iki vatandaşımız defnedildiler. Allah'tan rahmet diliyoruz.

Yaralılar tedavi altında. 80 civarında hastanelerde tedavisi devam eden vatandaşımız var. Yaralıların çoğu ağır değil. Hastanede bulunan 80 civarındaki vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Aralarında 2 polis var.

"BİRİ NET VE KESİN OLARAK TNT"

Patlama ile ilgili emniyetten de uzaman bir ekip geldi. Olay yeri incelemesi geç saatlere kadar devam etti. Deliller toplandı, değerlendiriliyor. Kesin olarak TNT biri. Bilyeli ve cep telefonu düzenekli. Biri net ve kesin olarak TNT, diğerinin de öyle olması büyük ihtimal ama kesinleşmedi.

Bu alçakça, bu haince saldırıyı yapanlar yakalanacak. 7 Haziran'a, demokrasiye yapılan bir saldırıdır. Bütün demokratik sisteme yapılmış bir saldırıdır. Bunun siyasal sonuçlarının ne olacağının farkındayız. Türkiye Cumhuriyet'i olarak bunu ortaya çıkaracak her türlü titiz çalışmayı yapıyoruz. Seçimden 2 gün önce bunu yapmak açık şekilde demokrasi saldırısıdır."