Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kanal 7 Televizyonu’nda açıklamalarda bulunan Bekir Bozdağ, yargı ve sivil bürokrasi içindekilerin de darbe girişimi ile ilişkili olduklarını söyledi.

Bozdağ, “Yargı ve sivil diğer bürokrasi içindeki ayakların bu darbe ile bir şekilde ilgisi olduğuna eminim. Ben yargıda olanların Yargıtay, Danıştay ve yüksek yargıda olanların, yargının içerisinde belli bir düzeyde olanların, bu darbe teşebbüsünün Cuma günü gerçekleştirileceğini, adımı nasıl biliyorsam, öyle bildiklerine eminim” diye konuştu.

Bakan Bozdağ ayrıca, ABD’nin darbe girişiminin müsebbibinin Fethullah Gülen olduğunu bildiğini de ifade etti.

Adalet Bakanı Bozdağ, konuya dair şunları söyledi:

“Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) de, bu darbeyi Fetullah Gülen’in yaptığını, Sayın Obama kendi adını nasıl biliyorsa o kadar bildiğinden eminim. Amerikan istihbaratının bildiğinden eminim. Amerika Dışişleri Bakanı’nın bildiğinden eminim. Yani şu saatten sonra bunda bir tereddütleri olmadığından çok netim, çok eminim.

“Bunun Fetullah Gülen’in elebaşı olduğu, Fetullahçı Terör Örgütü’ne mensup Türk Silahlı Kuvvetleri, polis ve sivil ayağı da dahil teröristlerce Fetullah Gülen’in emir ve komutası altında yapıldığı konusunda kimsede bir tereddüt yoktur.

“Amerika Birleşik Devletleri yöneticileri, Fetullah Gülen’i savunmakta ve onu Amerika Birleşik Devletleri’nde tutmakta haklı bir nedene sahip değiller. Bunu söylerlerse, bu siyasi değerlendirmelerdir. Bu karar, hukuki bir karar olmayacaktır. Şimdi, iade etmesine uluslararası hukukta bir engel var mı? Hiçbir engel yok.”