Van'da konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Allah bizi depremde kayırdı. Hava güzeldi. Gün pazardı ve düğünler vardı. İnsanlar dışarıdaydı" dedi. Bakan, "fay Cenabı Hakkın bir olgusudur" da dedi.

'ALLAH BİZİ DEPREMDE KAYIRDI'

CNN Türk'ün haberine göre, Bakan Bayraktar, Van'ın bölük pörçük bir planının olduğunu söyleyerek, "Allah bizi bu depremde kayırdı. Havanın güzel olması. Pazar olması, düğünlerin olması ve insanların dışarda olması bizim için bir avantaj oldu. Erciş'teki o yıkımı görünce gerçekten Allah bize kayırdı. Van çok kısa sürede ayağa kaldırıldı. Aileleri konutlara yerleştirdik. Eksikler gedikler var. Ama bunları hep birlikte gidereceğiz. 300-500 hanelik yeni yerleşim birimleri çocuk gibidir. Ayağa kalkması yürümesi için zaman lazım. Burda elde ettiğimiz başarı sadece hükümetin başarısı değil. Halkın başarısıdır. Halk destek verdi duyarlılık gösterdi" dedi.

Birlik ve baraberlik mesajları veren Bakan Bayraktar, bölgede bazı sorunların olduğuna dikkat çekerek, "Van'da, Diyarbakır'da, İstanbul'da İzmir'de sıkıntılar var. Dış güçlerin kaşımasıyla sorunlar yaşanıyor. Ama bizim insanlarımızda sorun yok. Birlik beraberlik zamanı. Biz önce Van'ın ülkenin ve vatandaşların menfatini düşündükten sonra siyaseti düşünüyoruz. Bütünlük, beraberlik ve Allah korkusunu siyasete alet edersek günah işleriz" dedi.

İMAR PLANI

Van için esaslı bir imar planı yapılması gerektiğini anlatan Bakan Bayraktar, kendi bakanlığından kimsenin farklı bir düşünce içinde olmadığını belirterek şöyle konuştu:

"Van'ın yüzde 80-90'ı birinci derece deprem bölgesi. Biz bu planı tamamen halkın menfati doğrultusunda yapacağız. Lütfen bana inanın ve bunda kimsenin kuşkusu olmasın. İmar planını askıya çıkardık. İtirazlar sonrası revize edilebilir. Bu plan kitabı mukaddes değil."

'FAY, CENABI HAKKIN BİR OLGUSU'

"Artık kaçak inşaat devri bitti. Bizim için can önemli. Burada belediye ile birlikte çalışmak zorundayız. Van'ı marka şehir yapmak için çalışıyoruz. Van'ın yatırım iklimini geliştirmeliyiz. Bakın fay Cenabı Hakkın bir olgusudur. Ülkemiz faylar üzerinde. Bu fayları lehimize çevirmeliyiz. Madeninden, termalinden faydalanmalıyız."

Daha sonra toplantıya katılanların imar planıyla ilgili sorularını yanıtlayan Bakan Bayraktar, köylerde TOKİ tarafından yaptırılan konutlarda incelemelerde bulundu.