ANKARA- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Eğitim sistemine değinen Bahçeli, "Başbakan Erdoğan ve hükümeti, milli eğitime saldırarak, milli öğretimi sulandırarak Türk milletinin ana kaynaklarını, atar damarını kesmeyi amaçlamaktadır. Hükümetin gizli gündeminde, eğitim yoluyla bin yıllık kardeşliği imha etmek, milleti 36 etnik yapıya çatır çatır parçalamak vardır" dedi.

Sırayı dershanelerin aldığını söyleyen Bahçeli, MHP'nin 2011 Seçim Beyannamesinde de yer aldığı gibi dershanelerin özel okula dönüşmesinin teşvik edilmesini savunduklarını anlattı.

Bahçeli, AKP'nin 11 yıldır iktidarda olduğunu hatırlatarak, "Sormak isterim ki, Başbakan ve hükümetinin, yaklaşık son bir yıldır dershane üzerinden yürüttüğü polemiklerin esas gayesi nedir? Bu yolla neyin örtülü mesajı, kimlere, hangi niyetle verilmektedir? 11 yıldır dershaneler iyidir de, şimdi mi kötü olmuştur? 12 Eylül 2010 tarihli referandumla zirve yapan yakınlıklara bugünler de nazar mı değmiştir?" diye sordu.

'KİMSE SABRIMIZI SINAMASIN'

Başbakan Erdoğan'ın Kürt Federe Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile Diyarbakır'daki buluşmasını da değerlendiren Bahçeli, "Özellikle Diyarbakır'daki son yaşananlar, son rezil sahneler bize başka bir yorum yapma imkanı bırakmamıştır. Başbakanla dostu ve kardeşi Barzani, sözde Kürdistan beyanları altında Diyarbakır'da kavuşmuş, kucaklaşmış ve kaynaşmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin 90 yıllık tarihinde bugünkü kadar küstahlık, bugünkü kadar pervasızlık, bugünkü kadar ihanet emin olunuz ki görülmemiştir. Başbakan ve Barzani'nin gelişi acımasız bir psikolojik harekettir. Bunun adı kepazeliktir. Herkes adımını atarken dikkat etmelidir. Sözlerinin nereye gideceğini bilmelidir. Kimse sabrımıza aldanıp, bizi sınamasın" dedi.

'ŞİVAN PERWER BİR HAİNDİR'

Bahçeli, Barzani'nin Diyarbakır'a gelmesini "Haçlı Seferleri"ne benzetirken, "Başbakan Erdoğan, Barzani'yi Diyarbakır'a davet etmiş. Şivan Perwer gibi bölücülerle toprağımızı kirletmiştir. Perwer, sanki babasının çiftliğine gelmiştir. Şivan Perwer bir haindir" dedi.

Bahçeli, milyonlarca kişinin sevdiği ve sürgünde yaşamını yitiren sanatçı Ahmet Kaya için ise şu ifadeleri kullandı: "Bu da yetmemiş, Başbakan Erdoğan Diyarbakır'daki açılış törenini, 28 Ekim 2013 günü Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nü alan bir başka PKK'lının ölüm yıldönümüne denk getirmiştir." (ETHA)