Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin İdlib’e askeri harekatıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, "Bu tutarlı politikalar devam ettiği sürece ve terörle mücadelede belli bir yılgınlığa düşmemek kaydıyla Milliyetçi Hareket Partisi, Sayın Cumhurbaşkanı'nın yanındadır." dedi.

Bahçeli, partisinin Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 14. Dönem açılış törenine katıldı.

İdlib'deki çatışmasızlık bölgesine intikallerle ilgili bir soru üzerine Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Suriye ve Irak'ta takip etmiş oldukları politikalarda bir tutarlık görülmektedir. Zamanı geldiğinde de her türlü çabanın ortaya konulacağı anlaşılmaktadır. O bakımdan İdlib'deki gelişmeler zannediyorum belli bir istişare sonucunda oluşmuş olan durumlardır." diye konuştu.

İdlib'de Rusya'nın havadan, Özgür Suriye Orusu'nun da içeriden mücadelelerini sürdürdüğünü ifade eden Bahçeli, şöyle devam etti:

"Türkiye de kendi güvenliği ve orada yaşayan insanlarımızın güvenliği açısından da her türlü tedbiri almış, askeri güç başta olmak üzere bütün unsurlarıyla olayları yakından takip etmektedir. Bunun böyle devam edeceği inancındayız.

Sayın Cumhurbaşkanımız da perşembe günü yapılmış olan görüşme sırasında bu konularda bizimle de paylaştıkları unsurlar olmuştur. Bunlara dikkat ettiğimiz vakit anlaşılıyor ki Sayın Cumhurbaşkanı çok yönlü, olayları takip ediyor. Olaylara vakıf hale gelmiş ve kararlı bir davranış içerisinde bulunuyor. O bakımdan kendilerine başarılar diliyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu tutarlı politikalar devam ettiği sürece ve terörle mücadelede herhangi bir yılgınlığa düşmemek kaydıyla Milliyetçi Hareket Partisi, Sayın Cumhurbaşkanının yanındadır."

MELİH GÖKÇEK’İN İSTİFA EDECEĞİ YÖNÜNDEKİ İDDİALAR

Bahçeli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifasının istendiği yönünde haberlerin bulunduğunun hatırlatılmasının ardından, "Ankara'da yaşayan bir kişi olarak bu gelişmeyi nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, şu yanıtı verdi:

"Milliyetçi Hareket Partisi ilkeli, kararlı, tutarlı bir siyasi kurumdur, hiçbir siyasi partinin iç işlerine karışmaz. Herhangi bir kişi ve kuruluşun veya bir partinin Milliyetçi Hareket Partisi'nin iç işlerine karışmasına da müsaade etmez. O yüzden sorun, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Adalet ve Kalkınma Partisi arasında gelişmektedir. Bize düşen basın yoluyla da olsa olayları takip etmektedir."

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in bazı sözleri üzerine değerlendirmesi sorulan Bahçeli, "Doğu Perinçek'i muhatap alıp cevaplandırmak, Milliyetçi Hareket Partisi'ne yakışmaz. Sabah akşam Çin adına, Rusya adına, Amerika adına konuşur, bir gün de Türkiye adına konuşursa memnun oluruz." dedi.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin İdlib Eyaleti'yle ilgili bir askeri harekatın başladığını açıklamıştı.

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Hamza Bölüğü, İdlib'e askeri operasyon başlattıklarını duyurdu.

Hamza Bölüğü, Fırat Kalkanı Operasyonu'na katılan gruplar arasında yer alıyor.

Halep'in kuzeyinden gelen ÖSO birliği Reyhanlı'dan tekrar Suriye'ye girdi

Hürriyet gazetesi, grubun Halep'in kuzeyinde bulunduğu alandan yola çıkarak Kilis yakınlarındaki Bab-ı Selame'den Türkiye'ye girdiğini daha sonra Hatay'a geçerek Bab-ı Hava üzerinden tekrar Suriye'ye inip İdlib yoluna koyulduğunu bildirdi.

Sosyal medyada yayımlanan ve doğruluğu bağımsız kaynaklarca teyit edilmemiş görüntülerde grubun, üzerinde otomatik silahlar ve savaşçılar bulunan kamyonetlerle yol aldığı görülüyor.

Bazı Arapça internet haber sitelerinde Hamza Bölüğü ile kentin kontrolünü elinde bulunduran Heyet Tahrir El Şam arasında çatışmaların yaşandığı öne sürüldü.

ASTANA’DA İDLİB KONUSUNDA UZLAŞMA SAĞLANMIŞTI

Türkiye, Rusya ve İran, Suriye krizi ile ilgili yürütülen Astana görüşmelerinin Eylül ayındaki son toplantısında, İdlib'te çatışmasızlık bölgesi kurulması için anlaşmaya varmıştı.

Geçen hafta TSK, İdlib sınırına sevkiyat yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta içinde "Türk Silahlı Kuvvetleri İdlib sınırları içinde, Rusya Silahlı Kuvvetleri sınırların dışında görev yapacak" açıklamasını yapmıştı.