Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli, konuşmasının başında 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne değinerek, engellilerin sorunlarına çözüm bulunması gerektiğini söyledi. Ayrıca kamu kurumlarında engelli yurttaşlar için ayrılan kontenjanlara da uyulmadığına dikkati çekti.  

Türkiye'de kadına yönelik şiddet ve cinayet haberlerinin arkasının kesilmediğini söyleyen Bahçeli, kadına yönelik şiddete ilişkin hazırlanan kanunun pratik yaşamda henüz karşılık bulmadığını belirtti.

GÜVEN'E "ÇÜRÜMÜŞ EMNİYET MÜDÜRÜ" İTHAMI

"Analar ağlamasın propagandası" çökmüştür diyen Bahçeli, "Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi"nin ise "yıkım projesi" olduğunu söyledi. Bahçeli, "Dağda ölen 'teröriste' ağlayamıyorsanız insan değilsiniz" diyen Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'e ise "Çürümüş emniyet müdürü" dedi.

"ERDOĞAN SEÇİLMİŞ SULTAN OLMAYI BEKLİYOR"

Bahçeli, AKP hükümetini eleştirerek şunları söyledi:

"Bu zihniyet koltuk hırsı ve iktidarda kalma korkusu ile demokrasiden sapmıştır. AKP'nin Türkiye'nin hayrına yapacağı katkı ve vereceği hizmet bitmiştir. Bu iktidar yozlaşmış ve sorunlar karşısında yenilmiştir. Bu iktidar küflenmiş ve eskimiştir" dedi.

AKP hükümeti tarafından sunulan başkanlık sistemi önerisinin tek adamlığın ön ayağı olduğunu belirten Bahçeli, "Erdoğan kendisinin seçilmiş sultan olmasını beklemektedir. Türkiye Cumhuriyeti, 89 yıl sonra eskiye takılan bir siyasetçi tarafından tehdit edilmektedir" diye konuştu.

BAŞÖRTÜSÜNE DESTEK

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) kılık-kıyafet yönetmeliğine değinen Bahçeli, "Gelir dağılımındaki eşitsizlik ileri düzeyde. Herkesin eşit imkana sahip olmadığı göz önüne alındığında okul çağındaki farklılığın ortaya çıkması ilerde büyük sorunlara neden olacak. Bundan dolayı buna özen gösterilmelidir" ifadesini kullandı. Okullarda okuyan kız öğrencilerin başörtüsü takmasının ise insani olduğunu söyledi. (yuksekovahaber)