MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çözüm sürecine ilişkin eleştirilerini Antalya'nın Aksu ilçesinde vatandaşlara seslendiği konuşmasında sürdürdü.

Tören alanına partililerin "Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganları eşliğinde giren Devlet Bahçeli'nin gündeminde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın PKK lideri Abdullah Öcalan'a televizyon verilmesiyle ilgili değerlendirmesi ve PKK'nin sınırı silahla mı silahsız mı terk edeceği konuları vardı.

''PKK'nın silahı bırakması Akdeniz'in kuruması kadar imkansızdır'' diyen Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın, Öcalan'ı hayata döndürdüğünü televizyon ekranlarında itiraf ettiğini, cezaevi şartlarının iyileştirdiğini duyurduğunu öne sürdü.

Erdoğan'ın "Öcalan'a televizyon verdik, kendi takımını izliyor" sözlerini hedef alan Bahçeli, Erdoğan için, "aklı karışmış, bilinci çatallaşmış ve basireti kapanmıştır," nitelendirmesinde bulundu.

"İktidar, PKK ile müzakere ediyor" diyen Bahçeli, Öcalan'ın siyasete getirilerek meşrulaştırıldığını söyledi. Bahçeli, "2009'da açılım denen zırvayla başlattılar. Açılım bir yıkım projesidir. Şimdi ise İmralı'ya gidiş geliş serbest hale geldi. Canı kim isterse gidiyor. Ama gitmek için sayın Başbakan'dan, ve Adalet Bakanı'ndan izin alacak. O da diyor ki, devleti elinde bulundurduğu için, kendini başbakan zannettiği için hattı zatında Öcalan'ın himayesine girmiş, onun kölesi olmuş, şimdi de ağalık satıyor. Sen, sen, sen gidebilirsin diyor" diye konuştu.