Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) 10'uncu olağan kurultayı Ankara'da yapılıyor. Kongrede konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2071 hedefinde Türk yoktur, Türk vatanı da yoktur," dedi. Bahçeli Kürt sorunuyla ilgili olarak da, "Türkiye'de Kürt sorunu yoktur, sözde Kürt sorunu emperyalistlerin oyunu, ihanetin kılıcıdır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli konuşmasında, "Türkiye'de Kürt sorunu yoktur. Tarihsel süreç içinde Türk milleti üzerinde oynanan oyunlar ve bölücülük kalkışması vardır" değerlendirmesinde bulunurken, "Böyle giderse, İmralı canisi önce ev hapsine alınacak, sonra serbest kalması gündeme gelecek" dedi.  

'DEVLETİN SAHİBİ TOPYEKUN BÜYÜK TÜRK MİLLETİDİR'

Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sahibi topyekun büyük Türk milletidir" ifadelerini kullandığı konuşmasında, "İstanbul'un fethinin 600. yılı olan 2053 yılında 'Süper Güç Türkiye' ülkü ve gayelerinin bulunduğunu" aktardı.

Ciddi bir liderlik yarışının olduğu kongrede, Devlet Bahçeli, altıncı kez genel başkanlığa adaylığını koyuyor. Kurultayda, bin 241 delegenin oy kullanması bekleniyor.

7 aday arasında Bahçeli'nin en önemli rakibi ise MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın.