MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin TRT'nin yanlı davranışlarıyla büyük bir adaletsizlik içinde gerçekleştiğini söyleyerek, "Bu devir böyle gitmez. Devir değişir gün değişir. Bir gün gelir, şimdiki TRT'nin başı olmak üzere haberler müdüründen tutun programcısına kadar hesap sormazsam namerdim" dedi.

Cnntürk'te yer alan habere göre öğle Burdur'da konuşan Devlet Bahçeli,  TRT'yi eleştirdi ve şunları söyledi:

"AKP'nin adayı Tayyip Erdoğan, başbakanlık görevini bırakmadan, Türkiye'nin imkanlarını, devletin bütün imkanlarını kendi adaylığına kullanarak, her türlü toplu açılış, temel atma bahaneleriyle, TOKİ'nin imkanlarıyla vilayetlerin desteğiyle, göstermelik taşıma mitinglerle ve yandaş televizyonların sabahtan akşama kadar Recep Tayyip Erdoğan dizisini gösterircesine propagandanın yapıldığı bir ortamda üç adaydan bir tanesi bu imkanlara yarışta bulunurken, diğerleri ise vatandaşların kıt desteği, imkansızları ve özellikle de bir kamu kuruluşu olan TRT'nin yanlı davranışlarıyla büyük bir adaletsizlik içinde gerçekleştirilmektedir.

Bir gün gelecek başta bu yanlışlıkları yapanlar olmak üzere, yanında TRT'nin bugünkü yöneticileri olmak üzere bu adaletsizliği, kısıtlamanın, bu yanlışın ısrarlı bir şekilde sürdürülmesiyle, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin meşruiyetini tartışılır hale getirenler, inşallah, hukuk önünde kendilerini tartışılacağına şahit olacaklar. Bu devir böyle gitmez. Devir değişir gün değişir. Bir gün gelir, şimdiki TRT'nin başı olmak üzere haberler müdüründen tutun programcısına kadar hesap sormazsam namerdim. Ne demek 500 saat Recep Tayyip Erdoğan'a veriyorsun, 7 saati Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'na, 3 saati de üçüncü adaya (Selahattin Demirtaş'a) veriyorsun. Bu nasıl bir adalettir, bu nasıl bir yüzle seçim yapılması demektir. Bu milleti, bu imkanlarla nasıl aldatmaya cesaret etmektesiniz."