MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin gurup toplantısında çizdiği üçgenle ilgili eleştirilere yanıt verdi.

Bahçeli: Çatı adaya dokuz maddelik itiraz getirdiler. Üçgen pazarı diyerek manşet attılar. MHP ve CHP’yi yakınlaştırma süreci dediler. Teoride doğru pratikte zor dediler. Fantastik ve siyasi fantezi ürünü diyerek yaftaladılar. Siyasetin geometriyle ilişkisini kurmak fantastik bir fikir dediler. Elbette yazılan ve söylenenler bunlarla sınırlı değildir.

Ağzı olan konuşmuş, karanlıktan aydınlığa taşa tutmuştur. Teklifimiz ABD menşeili olmadığı için aradıklarını bulamayanlar kendilerini hem ele vermişler, deşifre olmuştur. Yandaş kalemler harıl harıl fitne taşları dökmüştür. Çizdiğimiz üçgenleri anlamayan taş kafalar bizi Pisagor’a benzetmiş, cebirden geometriye geçtiğimizi iddia etmişlerdir. Fiziken Ankara’da aklen ve kalben Kandil’deki inlerde yaşayan, siyasi meftaların bizim önerimize katılmaları yanlışa düştüğümüz en bariz kanıtı olacaktır.

'BAŞBAKAN'A CEBİRİ ZORLA DA OLSA ÖĞRETTİK'

Başbakan Erdoğan geçtiğimiz hafta sonunda, Afyon’daki toplantıda açılış ve kapanış konuşmalarında, bizim ortak çatı değerlendirmemizi diline dolamıştır. İlk olarak şunları söylemiştir “şimdi cebirden ümit kestiler. Kendilerini geometriye vermişler. Üçgenler çiziyorlar, iç açılarını topluyorlar. Cetvel, pergel, gönye sanki Cumhurbaşkanlığı seçimine değil de LYS imtihanına hazırlanıyorlar.”

Kapanış konuşmasında ise şunları söylemiştir: “Şimdi birileri de çıkmış çatı aday bulacağız diyorlar. 30 Mart’ta esen rüzgar çatılarını uçurdular.” Doğrudur, biz Başbakan'a cebiri zorla olsa da öğrettik. Başbakan fazla havaya girmiş, 61 hesabını güç bela bulmuştur. Başbakan geometri konusunda bize haksızlık yapmaktadır. Kimin usta ve önde olduğunu fazla ipucuna gerek kalmadan çıkaracaktır. Başbakan, cetvelden, gönyeden, pergelden yardım almadan şaheser çizimlere imza atmıştır.