MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP ve CHP arasındaki koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından yaptığı değerlendirmede, "Elbette MHP AKP ile görüşmeye, daha önceki şartları saklı ve baki kalması kaydıyla açıktır" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun koalisyon görüşmelerine ilişkin davetine yanıt verdi.

Bahçeli, Başbakan Davutoğlu ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun koalisyon görüşmelerine ilişkin yaptığı açıklamalarının ardından kurmaylarını partiye çağırarak toplantı yaptı.

Toplantı sonrası yazılı açıklama yapan Bahçeli’nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

‘GÖRÜŞMEYE AÇIĞIZ’

“AKP ile CHP millet nezdinde hayal kırıklığı yarattı. Elbette Milliyetçi Hareket Partisi, AKP ile görüşmeye daha önceki şartları saklı ve baki kalmak kaydıyla açıktır. Fakat önce, Sayın Davutoğlu’ndan bağımsız tavır beklemek ve sarayın yönlendirmesine sırtını döndüğünü tam manasıyla görmek en tabii ve haklı beklentimizdir.”

“Parti olarak azınlık hükümeti veya seçim hükümeti formüllerine kapalı duruşumuz bozulmamıştır. Bu konuda geri adım atmamız eşyanın tabiatına aykırıdır. Hiç kimse bizden, siyasi hesap ve sinsi planlarını hayata geçirmek için destek veya örtülü bir müsamaha beklememelidir.”