MHP Genel Başkanı Bahçeli, Sinop'ta BDP heyetine yapılan saldırıyı değerlendirdi.

Meclis'te grubunu toplayan Bahçeli; "ülke huzurunun korunması açısından olayların tekrarlanmaması temennimizdir" dedi.

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın "her türlü milliyetçiliği ayaklar altına almış bir iktidarız" sözlerini de eleştirdi; "Milliyetçiliğe karşı olmak millete karşı olmaktır" diye konuştu.

Devlet Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:

"BDP’li vekillerin başlattığı Karadeniz turu da bölücülüğün her düzeyde anlatılmasından ibaret bir kampanyanın eseridir. Bölücüler milli onurun şehirlerine fitne taşıyıcılığı yapmaktadır. Karadeniz’in asil insanları BDP'li bölücülerin ziyaretlerine sahne olmaktadır. Kimse Karadeniz'in alnı açık, tertemiz vicdanlarını kandırmaya yeltenmemelidir.

Ne olursa olsun tahriklere, provakasyonlara, kavga ve çatışmalara azami derecede dikkat etmek yöre insanımızın her zaman göstereceği olgunluk ve sağduyulu bir tavır olacaktır ve olmalıdır. Bu sebeple Sinop'taki olayların ülke huzurunun ve kardeşlik duygularının korunması açısından tekrarlanmaması bizim en halisane dilek ve temennimizdir.

Unutulmasın ki milliyetçiliğe karşı olmak milli devlete, milli benliğe, milli şahsiyete, milli kimliğe hülasa topyekun millete karşı olmaktır.”